Νοτιοαφρικανός κυνηγός σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του ελέφαντας σε σαφάρι

Νοτιοαφρικανός κυνηγός σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του ελέφαντας σε σαφάρι
A herd of elephants walk on the plains of Masai Mara game reserve November 14, 2008.REUTERS/Laszlo Balogh(KENYA)
A herd of elephants walk on the plains of Masai Mara game reserve November 14, 2008.REUTERS/Laszlo Balogh(KENYA)
Laszlo Balogh / Reuters

Νοτιοαφρικανός κυνηγός σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του ελέφαντας που είχε πυροβολήσει σε καταφύγιο θηραμάτων στη Ζιμπάμπουε το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, o Θέουνις Μπόθα, 51 ετών, ήταν επικεφαλής ενός κυνηγιού με πελάτες, όταν κατά τύχη βρέθηκαν ανάμεσα σε ένα κοπάδι ελεφάντων στο Good Luck Farm κοντά στο Hwange National Park, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Τρεις από τους ελέφαντες εφόρμησαν εναντίον των κυνηγών. Ο Μπόθα πυροβόλησε εναντίον τους, αλλά αιφνιδιάστηκε από έναν τέταρτο, θηλυκό ελέφαντα, που τους όρμησε από τα πλάγια, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Netwerk24.

Ένας από τους κυνηγούς πυροβόλησε τον ελέφαντα αφού αυτός είχε σηκώσει τον Μπόθα με την προβοσκίδα του. Στη συνέχεια το ζώο κατέρρευσε πάνω στον Μπόθα, ο οποίος ήταν παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.

Ο Μπόθα ήταν ειδικός στη χρήση των σκυλιών στο κυνήγι και συνήθης δραστηριότητά του ήταν τα σαφάρι για λεοπαρδάλεις και λιοντάρια με τα σκυλιά του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας του, Game Hounds Safaris, ήταν πρωτοπόρος όσον αφορά στα ευρωπαϊκού τύπου «Monteria Hunts» στη νότια Αφρική, όπου χρησιμοποιούνται μεγάλες αγέλες σκύλων για να καθοδηγήσουν ελάφια και αγριόχοιρους προς τους κυνηγούς. Ταξίδευε συχνά στις ΗΠΑ αναζητώντας πλούσιους πελάτες για κυνήγια με σκοπό την απόκτηση τροπαίων στη νότια Αφρική.

Ο ίδιος ήταν στενός φίλος με τον Σκοτ βαν Ζιλ, 44 ετών, που σκοτώθηκε από κροκόδειλους ενώ κυνηγούσε στη Ζιμπάμπουε τον προηγούμενο μήνα.

Δημοφιλή