Μοντέλο του Instagram εκδήλωσε μια σπάνια νόσο, χαϊδεύοντας ένα κατσικάκι. Και όλα αυτά για μια φωτογραφία

Μοντέλο του Instagram εκδήλωσε μια σπάνια νόσο, χαϊδεύοντας ένα κατσικάκι

Ένα 23χρονο «μοντέλο» του Instagram από την Βόρεια Ουαλία υπέστη σοβαρή λοίμωξη στον ένα της αντίχειρα, όταν τράβηξε μια φωτογραφία αγκαλιά με ένα μικρό κατσικάκι.

Η Άσερ Λόιντ είχε επισκεφτεί μια φάρμα μαζί με τον σύντροφό της και σταρ του «The Voice», Τζο Γούλφορντ, στις 8 Απριλίου για να φωτογραφηθεί με μερικά νεογέννητα κατσικάκια. Η ίδια τώρα λέει πως δεν θα πλησιάσει ξανά κανένα από αυτά τα ζώα, παρόλο που δεν συνέβη κανέναν απρόοπτο στην φωτογράφηση και τα κατσικάκια ήταν ιδιαίτερα χαριτωμένα και φιλικά.

Πέντε ημέρες μετά την επίσκεψή της στην φάρμα, η νεαρή γυναίκα άρχισε να υποφέρει από πόνους στον αντίχειρα του δεξιού της χεριού και επισκέφτηκε το Νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι γιατροί την καθησύχασαν πως πρόκειται για οξεία πυογόνο παρωνυχία, μια πάθηση που ακούγεται πιο επικίνδυνη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Βακτήρια επιμολύνουν συχνά την περιοχή γύρω από το νύχι, κυρίως μετά από έναν τραυματισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αποστήματα και να υπάρχει η αίσθηση πόνου στο δάχτυλο.

Η 23χρονη άρχισε να παίρνει τα αντιβιοτικά που τις είχαν γράψει οι γιατροί, όμως λίγες ημέρες αργότερα διαπίστωσε πως το απόστημα στο χέρι της συνέχιζε να διογκώνεται και είχε πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα. Πονούσε πολύ και αποφάσισε να επισκεφτεί ξανά το Νοσοκομείο για να εξετάσουν ξανά τον αντίχειρά της.

Μόλις αντίκρισαν το χέρι της, οι γιατροί έμειναν άναυδοι και την ρώτησαν εάν είχε έρθει πρόσφατα σε επαφή με κάποιο αιγοπρόβατο. Η ίδια τότε θυμήθηκε την επίσκεψή της στην φάρμα και την φωτογράφιση που έκανε με τα νεογέννητα κατσικάκια και τους απάντησε θετικά. Δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πώς εκείνη η στιγμή θα την είχε οδηγήσει δύο φορές στο Νοσοκομείο.

Όπως η ίδια η Λόιντ δήλωση στην τοπική εφημερίδα Daily Post, οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως είχε εκδηλώσει την νόσο Orf, μια δερματοπάθεια που οφείλεται σε ιό της οµάδας της ευλογιάς. Εντοπίζεται σε ζώα και συγκεκριµένα σε αιγοπρόβατα, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και στον άνθρωπο. Από αυτήν πάσχουν κυρίως κτηνίατροι, κτηνοτρόφοι, σφαγείς και κρεοπώλες, οι οποίοι εμφανίζουν επάρματα στα άκρα τους που καλύπτονται από εφελκίδα κάτω από την οποία υπάρχει οροπυώδες υγρό. Η νόσος του Orf, έαν δεν θεραπευτεί άμεσα, μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και να αποδειχτεί επικίνδυνη. Στις περισσότερες ωστόσο περιπτώσεις οι εφελκίδες φεύγουν από μόνες τους, μερικές εβδομάδες αργότερα.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι (να γίνεται) είναι να βλέπω γιατρούς με χειρουργικές μάσκες να βγάζουν φωτογραφίες τον αντίχειρά μου», είπε.

Η γυναίκα τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς η μόλυνση είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στο αίμα της. Η ίδια είναι καλά στην υγεία της, αν και δεν αποκλείεται να επανεμφανίσει κάποια εφελκίδα στο μέλλον, φαινόμενο που παρατηρείται συχνά με την συγκεκριμένη νόσο.

freckle face 👩🏾

A post shared by ashermarylou (@ashermarylou) on

Freckle face 👩🏾 can't wait for summer 🌞

A post shared by ashermarylou (@ashermarylou) on

Δημοφιλή