Στα "χαρακώματα" Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, από την Πέμπτη (25/5) η απόφαση

Στα "χαρακώματα" Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, από την Πέμπτη (25/5) η απόφαση
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Παναθηναϊκού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ανακοίνωση της απόφασης πήρε αναβολή τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. "Πόλεμος" ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Oλοκληρώθηκε η εκδίκαση της πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του Παναθηναϊκού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ωστόσο η ανακοίνωση της απόφασης πήρε αναβολή, τουλάχιστον ως την Πέμπτη. Με αρκετές εντάσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση.

Η Πρόεδρος της έδρας έδωσε προθεσμία στις δύο πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (12.00), κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης ή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν από τον ΠΑΟΚ ήταν παράνομες, ενώ χαρακτήρισε ατυχέστατη τη στιγμή που έπεσε το κουτάκι μπύρας στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε στο κεφάλι τον προπονητή του "Δικεφάλου του Βορρά", Βλάνταν Ίβιτς.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, υποστήριξε ότι το κουτάκι που έριξε ο οπαδός της ομάδας, ήταν άδειο και δεν μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη και πως η ζάλη που υποστήριξε ότι αισθάνθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς δεν διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν.

Αναφορικά με τη διακοπή του αγώνα, ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι χωρίς τον προπονητή του.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν οι Γιάννης Κάρμης (δικηγόρος), Σπύρος Βλάχος (υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων) και Σταμάτης Γαρρής (διευθυντής επικοινωνίας), ενώ τον ΠΑΟΚ οι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης (δικηγόροι), Μάλαμας Τεβεκέλης (σύμβουλος διαιτησίας).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΡΜΗΣ - ΜΠΙΡΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Ο δικηγόρος του "τριφυλλιού" υποστήριξε για την διακοπή του αγώνα πως "στο 53ο λεπτό υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και αυτό προκάλεσε την διακοπή του αγώνα. Οδήγησε στην παρέμβαση των διαιτητών που απομακρύνθηκαν στο κέντρο για να επιβάλλουν ποινές. Στο ίδιο σημείο υπήρξε αναταραχή και όχι σύρραξη πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Υπήρξε διατάραξη της τάξεως γιατί εισήλθαν παράγοντες που μπήκαν στο γήπεδο. Τότε έπεσε άδειο κουτί μπύρας που χτύπησε τον Ιβιτς. Δεν αρνούμαστε ότι έπεσε το αντικείμενο. Αρνούμαστε όμως ότι το αντικείμενο ήταν ικανό να προκαλέσει σωματική βλάβη και αρνούμαστε ότι ήταν αυτό που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα".

Μάλιστα, μετά υποστήριξε πως δεν έγινε διακοπή του αγώνα για τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς, αλλά τον διέκοψε ο διαιτητής στην συνέχεια αφού προηγήθηκε δήλωση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο Σέρβος κόουτς έχει ζάλη και αιμορραγία και πήγε στο νοσοκομείο. Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι ο Ίβιτς δεν τραυματίστηκε και επομένως κακώς συντάχθηκε έτσι το φύλλο αγώνα.

Στην συνέχεια, ήταν η σειρά του Λάμπρου Μπίρδα εκ μέρους του ΠΑΟΚ να πάρει το λόγο και να πει: "Κάνουμε την παρέμβαση γιατί έχουμε έννομο συμφέρον. Έπαιζε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, επηρεάζει και τις δυο ομάδες αυτό. Εμείς παρεμβαίνουμε υπέρ της διώξεως, γιατί με βάση τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα θα πρέπει να αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη του αγώνα, ενός αγώνα που δεν έληξε ποτέ. Θεωρούμε επίσης ότι κακώς ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση κατά του κύρους του φύλλου του αγώνα".

Ο Γιάννης Κάρμης είπε αμέσως μετά πως "το θέμα της κατακύρωσης του αγώνα αφορά υπαιτιότητα ομάδας και εμείς αρνούμαστε ότι ευθυνόμαστε για τη διακοπή. Ο διαιτητής ήθελε να συνεχίσει τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε. Δεν έχουμε υπαιτιότητα εμείς. Ο ΠΑΟΚ φταίει, γιατί αρνήθηκε να συνεχιστεί το ματς. Εφόσον κρίνετε ότι κανείς δε φταίει, ας συνεχιστεί το ματς από εκεί που άρχισε".

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ

Ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος, ανέφερε: "Στο 55' του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στον 4ο διαιτητή εκείνη τη στιγμή. Ανάμεσα στους δυο πάγκους. Δεν είδα να πέφτει το αντικείμενο από την κερκίδα. Εγώ πήγα να ηρεμήσω τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόλις έγινε η σύρραξη. Αφού ηρέμησε η κατάσταση, είδα μετά ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους και με τους διαιτητές. Είδα στο έδαφος τον Βλάνταν Ιβιτς, είχε πέσει ήδη κάτω. Ήταν κάτω πεσμένος, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από πάνω του και κρατούσε το κεφάλι του. Κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επίμονα ζητούσαν από τον 4ο να δει ότι ο Ιβιτς ήταν πεσμένος. Τον τραβούσαν από τη φανέλα τον 4ο για να του δείξουν ότι είναι πεσμένος ο Ιβιτς και προσπάθησαν να τον οδηγήσουν στο σημείο που ήταν πεσμένος. Πήγα από πάνω στον Ιβιτς, είδα ότι του έριχναν νερό στο κεφάλι. Είδα και το κεφάλι και το χέρι του και εκείνη τη στιγμή, δεν είδα αίμα.

Δεν ξέρω γιατί του έριχναν νερό. Προφανώς επειδή ήταν πεσμένος. Κρατούσε το κεφάλι και του έριχναν νερό στο κεφάλι. Δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μετά από ένα δυο λεπτά πήγε στα αποδυτήρια. Δεν είχε αίμα το χέρι και το κεφάλι του. Πήγα μετά στο κέντρο του γηπέδου και είδα παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατούν ένα τσαλακωμένο κουτί μπύρας. Κρατούσαν το αντικείμενο, ένα κουτάκι μπύρας και ήταν άδειο και το έδειχναν στον διαιτητή. Οι διαιτητές έλεγαν πάμε μέσα να ηρεμήσει η κατάσταση. Μεταξύ των παικτών υπήρχε διάλογος. Ο διαιτητής είπε να πάμε μέσα να ηρεμήσουμε. Το όλο σκηνικό άρχισε με τη φάση μέσα στην περιοχή και εκεί άρχισαν όλα. Ο διαιτητής δεν είχε δει τη ρίψη του αντικειμένου. Δεν αντιλήφθηκε τον τραυματισμό ο διαιτητής. Όταν έγινε το περιστατικό με το κουτάκι, ο διαιτητής ήταν στο σημείο που μάλωναν οι παίκτες.

Μπήκαμε στα αποδυτήρια, ο γιατρός είδε τον Ιβιτς και κατέθεσε γραπτώς στον διαιτητή τι έγινε με τον προπονητή. Οι διαιτητής ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τον Ιβιτς μέσα στα αποδυτήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Από τον παρατηρητή. Ήρθε ο γιατρός με την έκθεση του και εκείνη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προέβαλε ενστάσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής ζήτησε τον αστυνομικό διευθυντή στα αποδυτήρια του. Έρχεται στο γραφείο των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ έθεσε θέματα ασφαλείας. Δεν υπήρχε πρόβλημα για να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Με την αποχώρηση των δυο ομάδων στα αποδυτήρια, η κατάσταση ηρέμησε. Ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στον Κομίνη και μάλιστα τοποθετήθηκε διμοιρία πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μετά τη διακοπή, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ηθελαν όλοι να συνεχίσουν τον αγώνα εκτός από τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης έκανε παρέμβαση, μας είπε ότι ο προπονητής φεύγει στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έτσι οι διαιτητές για είκοσι λεπτά έμειναν στο γραφείο τους, μας κάλεσαν μέσα".

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (25/5)

Υπήρχε αρκετή ένταση στην αίθουσα, με τους δικηγόρους των δύο ομάδων να ανεβάζουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Από τον Παναθηναϊκό υποστήριζαν πως χρειάστηκαν 45 λεπτά για να παρθεί η απόφαση της διακοπής του αγώνα και πως αν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του Βλάνταν Ίβιτς, δεν θα χρειαζόταν τόσος χρόνος. "Ο αστυνομικός διευθυντής ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι είχε βάλει διμοιρία πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Οι διαιτητές ήθελαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε. Η κατάσταση του Ίβιτς δεν δικαιολογούσε το να πάει στο νοσοκομείο", είπε ακόμα ο κ. Βλάχος έπειτα από ερωτήσεις που του έγιναν.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έδειξαν φωτογραφία του άλλοτε προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, από το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" το 2014, όπου είχε μπαταρισμένο κεφάλι και όμως δεν είχε διακοπεί το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος λειτουργίας αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ανέφερε ότι "υπήρχε μια αψιμαχία μεταξύ των παικτών, που σταμάτησε γρήγορα. Σταματήσαμε τους παίκτες από τον πάγκο που ήθελαν να μπουν μέσα. Αντιλήφθηκα τον τραυματισμό. Είδα τον προπονητή να είναι κάτω, είδα δίπλα του το κουτάκι της μπύρας. Αμέσως έτρεξα στον 4ο να τον ενημερώσω γι' αυτό, αυτός κοίταξε προς τα εκεί και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Μου προκαλεί έκπληξη που οι παρατηρητές δεν είπαν κάτι στο διαιτητή. Ένας από τους παρατηρητές έφυγε πάνω από τον Ιβιτς και πήγε στον Κομίνη. Ο Ιβιτς ήταν ξαπλωμένος, είχε αίμα στο κεφάλι, είχε ανοίξει και μάλιστα υπήρξε πανικός. Ακόμη και στα αποδυτήρια ήταν με τα αίματα στο κεφάλι.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχε αναστάτωση. Μόνο στον πάγκο μας δίπλα στον Ιβιτς. Οι διαιτητές ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Κομίνης κάλεσε τους άλλους γύρω του και ο 4ος πήγε και το είπε στον διαιτητή. Εγώ πρώτος ενημέρωσα τον Κομίνη αλλά ο 4ος και ο παρατηρητής τον είχαν ενημερώσει πρώτοι. Τα πράγματα ήταν ήρεμα μετά τη σύρραξη και δεν είχαμε άλλα επεισόδια και συμπλοκές. Εγώ δυο φορές είπα στον Κομίνη ότι χτυπήθηκε και πήγα με το κουτάκι και το έδειξα. Μάλιστα με απομάκρυναν κάποιοι σεκιουριτάδες και πρόλαβα να το δείξω το κουτί. Μόλις το έκανα αυτό τότε ο Κομίνης έφυγε για τα αποδυτήρια. Οι διαιτητές δεν αποσύρθηκαν για τη σύρραξη αλλά όταν τους ενημερώσαμε ότι χτυπήθηκε ο Ιβιτς. Το δείχνει ξεκάθαρα αυτό το βίντεο".

Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ στον Παντελή Κωνσταντινίδη. Ακολούθως, γνωστοποιήθηκε πως δεν θα βγει απόφαση σήμερα (23/5) και πως οι δυο ομάδες μπορούν να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη (25/5) στις 12.00. Έκανε και συμπληρωματική αγόρευση ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και υποστήριξε πως "οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, το αντικείμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Είχαμε τραυματισμό και δεν υπάρχει τραυματιόμετρο! Εχουμε τραυματισμό, αυτό που είναι ξεκάθαρο και θα το δείτε και από το βίντεο που προσκομίζουμε ότι ο διαιτητής διέκοψε το ματς γιατί ενημερώθηκε για τον τραυματισμό".

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή