Οι αγνοούμενοι της επίθεσης στο Μάντσεστερ - Νεκρή η 8χρονη κυπριακής καταγωγής Σ. Ρ. Ρούσου

Οι αγνοούμενοι της επίθεσης στο Μάντσεστερ - Νεκρή η 8χρονη κυπριακής καταγωγής Σ. Ρ. Ρούσου

Ενώ πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, 12 παιδιά νοσηλεύονται μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ και δεκάδες είναι τα παιδιά και οι ενήλικες που αγνοούνται. Γονείς και φίλοι καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα ότι κάποιος θα αναγνωρίσει τα παιδιά στις φωτογραφίες και θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τα ίχνη τους. Τουλάχιστον ένα κορίτσι έχει εντοπιστεί με αυτόν τον τρόπο, όταν επιζώντες ενημέρωσαν την φίλη της ότι έχει βρει καταφύγιο σε ένα εστιατόριο μαζί τους.

Ξενοδοχείο στο Μάντσεστερ ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης πως τουλάχιστον 60 παιδιά είχαν βρει καταφύγιο στο λόμπι μετά την επίθεση που σημειώθηκε έξω από το στάδιο Manchester Arena, κατά την λήξη της συναυλίας της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που φιλοξένησαν παιδιά ήταν δεκάδες, γεγονός που δείχνει πως ο αριθμός των αγνοουμένων είναι μεγαλύτερος από αυτός που υπολόγιζαν αρχικά.

Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν και ένα οχτάχρονο κορίτσι με ελληνικό επίθετο. Τα ίχνη της Σάφι Ρόουζ Ρούσος χάθηκαν μετά την έκρηξη και οι δικοί της έψαχναν απεγνωσμένα να την βρουν. Ο θείος της, Κρις Ρούσου, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή, ωστόσο η τελευταία εξέλιξη δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο.

Στους αγνοούμενους βρίσκονται μεταξύ άλλων και ο νεαρός Μάρτιν Χιτ, η Κλόι Ράδερφορντ και ο Λίαμ Κάρι, η Ολίβια Κάμπελ, η Κάια Κοπούσαρ, η Άλισον Χόουζ και η Λίσα Λιζ και η μικρή Νταίζη.

Δημοφιλή