Οργή στην Βραζιλία: Άπορη μητέρα που έκλεψε σοκολατένιο αβγό έλαβε μεγαλύτερη ποινή από διεφθαρμένους πολιτικούς

Βραζιλία: Άπορη μητέρα που έκλεψε σοκολατένιο αβγό έλαβε μεγαλύτερη ποινή από διεφθαρμένους πολιτικούς
Getty Images/iStockphoto

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια άπορη μητέρα τέλαβε μεγαλύτερη ποινή από πολιτικούς και στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Petrobras.

Η γυναίκα, γνωστή μόνο με το όνομα Μαρία, συνελήφθη το 2015 στο Σάο Πάολο με την κατηγορία ότι είχε κλέψει ένα σοκολατένιο αβγό και ένα στήθος κοτόπουλο από σούπερ-μάρκετ για να ταΐσει τα τρία παιδιά της. Η ίδια καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ποινή κάθειρξης τριών ετών δύο μηνών και τριών ημερών και οδηγήθηκε στην φυλακή όντας έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Η ίδια έχει έκτοτε γεννήσει και, μόλις το μωρό συμπληρώσει έξι μήνες στο κελί μαζί της, θα χάσει την επιμέλειά του και την φροντίδα του θα αναλάβει κάποιο κρατικό ίδρυμα.

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πολιτικά αναταραγμένη Βραζιλία, με τους πολίτες να θεωρούν πως η ποινή ήταν υπερβολικά αυστηρή για ένα τέτοιου είδους έγκλημα. Η γυναίκα δεν επέδειξε βίαιη συμπεριφορά, ήταν άπορη και τα προϊόντα που είχε κλέψει δεν θα μπορούσαν να ζημιώσουν το σούπερ-μάρκετ. Κάποιοι εξηγούν ότι το κράτος θα έπρεπε να επέμβει ώστε να παρέχει βοήθεια στην άτυχη Μαρία και όχι να την τιμωρήσει για την κατάστασή της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οργή προκαλεί το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή, άνθρωποι που καταδικάστηκαν για διαφθορά και εμπλοκή στο σκάνδαλο Petrobras, το οποίο ζημείωσε το Δημόσιο της Βραζιλίας κατά εκατομμύρια δολάρια, γλίτωσαν την φυλακή ή καταδικάστηκαν σε λιγότερα χρόνια κάθειρξης από την Μαρία.

Δημοφιλή