Βρισκόμαστε στο 2017 και όμως μία μαθήτρια αποβλήθηκε επειδή φορούσε ένα «προκλητικό» μπλουζάκι

Βρισκόμαστε στο 2017 και όμως μία μαθήτρια αποβλήθηκε επειδή φορούσε ένα «προκλητικό» μπλουζάκι

Βρισκόμαστε στο 2017 και όμως οι γυναίκες κρίνονται ακόμη από το τι φοράνε ή από το ποια μέρη του σώματός τους επιλέγουν να δείξουν.

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε θα μπορούσε να είναι ένα κακό αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε αυτήν πρωταγωνιστεί μία τελειόφοιτη Λυκείου στο σχολείο Hickory Ridge στο Χάρισμπουργκ στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία αποβλήθηκε επειδή φορούσε μία μπλούζα που άφηνε εκτεθειμένες τις κλείδες της. Ναι, δεν σας κάνουμε πλάκα.

H Summer, η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με επαίνους, είπε στο NBC Charlotte ότι καθόταν απλώς στην καφετέρια του σχολείου όταν η διευθύντρια του σχολείου της ζήτησε να βάλει το μπουφάν της επειδή το ντύσιμο της ήταν ενάντια στους κανονισμούς. Το εν λόγω «σκανδαλώδες μπλουζάκι» άφηνε εκτεθειμένο ένα μέρος από τους ώμους της και την πλάτη της.

Αν και η ίδια της είπε ότι πίστευε ότι το μπλουζάκι ήταν «μια χαρά», υπάκουσε και έβαλε το μπουφάν της. Ωστόσο, εκείνη και πάλι δεν ήταν ευχαριστημένη και της ζήτησε να αλλάξει όλο το ντύσιμό της.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί υπάρχουν ενδυματολογικοί κανόνες, αλλά πιστεύω ότι αφού έβαλα το μπουφάν το θέμα θα είχε λήξει,» είπε στο NBC.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Αντί να αλλάξει ρούχα, η Summer ζήτησε από την η διευθύντρια να καλέσει τη μαμά της. Σύμφωνα με το NBC Charlotte, η μαθήτρια είχε ξανά προβλήματα με τη η διευθύντρια της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και εξαιτίας αυτού, η μαμά της έχει ζητήσει από το σχολείο να την καλεί πριν παρθεί οποιαδήποτε μέτρο ενάντια στην κόρη της. Ωστόσο, η διευθύντρια δεν μπόρεσε να την βρει και έτσι η Summer απλώς συνέχισε την μέρα της.

Τα πράγματα όμως δεν τελείωσαν εκεί. Αργότερα, σε μία σχολική σύσκεψη, η διευθύντρια εμφανίστηκε με έναν φύλακα και ζήτησε από όλους να φύγουν, εκτός από την Summer.

«Ο φύλακας ήταν περίπου ενάμιση μέτρο μακριά μου και είχε το χέρι του στο όπλο του,» θυμάται η Summer. «Η διευθύντρια είπε “Σου δίνω τελεσίγραφο. Προσπαθήσαμε να καλέσουμε τη μαμά σου. Είτε θα έρθεις μαζί μου για να αλλάξεις ρούχα είτε θα σε συλλάβουμε».

Πριν ο φύλακας πάει να της περάσει χειροπέδες, η μαμά της τηλεφώνησε.

Αν και η μαθήτρια δεν συνελήφθη, αποβλήθηκε για 10 μέρες, ενώ της απαγορεύθηκε να συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα των τελειόφοιτων, όπως και στην αποφοίτηση. Σύμφωνα με το γράμμα που στάλθηκε στη μαμά της, η Summer αποβλήθηκε για «ανυπακοή». Η ίδια μάλιστα πιστεύει ότι η διευθύντρια σκέφτεται ακόμη να την αποβάλλει για πάντα από το σχολείο.

«Είναι λυπηρό επειδή δούλεψα τόσο σκληρά αυτά τα τέσσερα χρόνια για να βρεθώ εκεί πάνω,» είπε. «Έχουμε εμπόρους ναρκωτικών που θα βρεθούν εκεί πάνω (σ.σ. στην αποφοίτηση), έχουμε σεξουαλικούς παραβάτες που θα βρεθούν εκεί πάνω και η μαθήτρια που έβγαλε 4.4 και έδειξε τους ώμους της δεν μπορεί».

Η ζωή είναι άδικη για τις γυναίκες, να ένα μάθημα που διδασκόμαστε όλες από μικρές.

Διόρθωση: Αρχικά, αναφερόταν λανθασμένα στο κείμενο ότι ο διευθυντής του σχολείου ήταν άντρας. Το λάθος έχει διορθωθεί.