Το εργασιακό bullying οδήγησε 18χρονο Βρετανό στην αυτοκτονία. Τον χτυπούσαν και του είχαν βάλει φωτιά

Το εργασιακό bullying οδήγησε 18χρονο Βρετανό στην αυτοκτονία. Τον χτυπούσαν και του είχαν βάλει φωτιά
Eurokinissi

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 18χρονος μηχανικός στην Βρετανία αυτοκτόνησε μετά από μήνες εκφοβισμού και βασανιστηρίων από συναδέλφους του. Η υπόθεση φέρνει στο νου την συγκλονιστική υπόθεση του Έλληνα φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Τζωρτζ Τσιζ εργαζόταν το 2014 ως μηχανικός για τον βρετανικό στρατό, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από τραυματισμούς στα πόδια του, γεγονός που τον είχε ρίξει ψυχολογικά. Στις 9 Απριλίου του 2015, ο ίδιος άρχισε να αισιοδοξεί και πάλι, όταν βρήκε δουλειά σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων της Audi. Σύντομα όμως, η καθημερινότητά του μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν έπεσε θύμα εργασιακού εκφοβισμού.

Συνάδελφοι του Τζωρτζ άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά, συχνά αφήνοντας υπονοούμενα για την ψυχική του υγεία και λέγοντάς του να πάρει αντικαταθλιπτικά χάπια. Σταδιακά, άρχισε να δέχεται και σωματική βία – κάτι το οποίο γνώριζε ο προϊστάμενός του. «Αυτά τα άτακτα αγόρια... τους το έχω πει», φέρεται να του είχε απαντήσει όταν εκείνος παραπονέθηκε για τις συνθήκες εργασίας του.

Σύντομα, ο νέος έπεσε θύμα βασανιστηρίων από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον κλείδωσαν σε μια αποθήκη, τον ακινητοποίησαν, τον κλωτσούσαν στα πόδια και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά στα ρούχα. Όταν γύρισε σπίτι του και είπε στους γονείς του ότι δεν θέλει να ξαναεπιστρέψει στην δουλειά, εκεί ομολόγησαν ότι του είπαν να κάνει υπομονή και να βρει πρώτα μια άλλη δουλειά πριν παραιτηθεί. Αν και έβλεπαν τις μελανιές στο σώμα του και γνώριζαν πως αντιμετώπιζε στο παρελθόν κατάθλιψη, λένε πως δεν πίστεψαν ποτέ ότι ο ίδιος θα έφτανε στην αυτοκτονία.

«Πάρε τα χάπια που σε κάνουν χαρούμενο Τζωρτζ, θα τα χρειαστείς», φέρεται να του έλεγε η 54χρονη μητέρα του κάθε πρωί πριν την δουλειά.

Ο 18χρονος Τζωρτζ τελικά έδωσε στην ζωή του έξι μήνες μετά την πρόσληψή του στο συνεργείο της Audi. Οι βρετανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθούν ποινές στους συναδέλφους και τον προϊστάμενό του. Η μητέρα και ο πατέρας του παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και προειδοποιούν τους άλλους γονείς να δίνουν προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιο παιδί έχει αυτοκτονικές τάσεις.

  • 116123 – Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων

Δημοφιλή