Πρώην αρχισυντάκτης τουρκικού περιοδικού συνελήφθη προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα

Πρώην αρχισυντάκτης τουρκικού περιοδικού συνελήφθη προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα
Young Police
Young Police
Gogosvm via Getty Images

Ο αρχισυντάκτης ενός τουρκικού ενημερωτικού περιοδικού το οποίο έχει κλείσει, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πάνω από 22 χρόνια φυλάκιση στις 22 Μαΐου για «υποκίνηση ένοπλης εξέγερσης κατά της τουρκικής κυβέρνησης» συνελήφθη την Τετάρτη στη βορειοδυτική επαρχία Εντιρνέ ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, που επικαλείται πηγή ασφαλείας.

Ο Μουράτ Τσαπάν, αρχισυντάκτης του περιοδικού Nokta το οποίο είχε κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, λόγω φερόμενων σχέσεων με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 22 ετών και έξι μηνών από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και άλλο κορυφαίο στέλεχος του περιοδικού, Τσεβχερί Γκιουβέν, από το ίδιο δικαστήριο, για την ίδια κατηγορία.

Συνοριοφύλακες συνέλαβαν τον Τσαπάν μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν, περιλαμβανομένου ενός απόστρατου αστυνομικού, ενός πρώην ακαδημαϊκού και δύο δασκάλων, ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Δημοφιλή