«Κλείδωσε» το Γουδή με διπλή δέσμευση

«Κλείδωσε» το Γουδή με διπλή δέσμευση
CONTRA

Την Παρασκευή (26/5) είχαμε μία ακόμα σημαντική συνάντηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, με σκοπό να μπουν τα πρώτα... θεμέλια για το γήπεδο στο Γουδή.

Ουσιαστικά κλείδωσαν με τις πρώτες υπογραφές το πρότζεκτ του γηπέδου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται μέσα στο πακέτο "Νέα Αθήνα". Οι συζητήσεις έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δεσμευτεί πως 2018 θα έχει βγει η άδεια για το νέο γήπεδο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Το μνημόνιο συνεργασίας δεσμεύει ότι οι δυο πλευρές (πολιτεία - Υπουργείο και Ερασιτέχνης) θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο, μέσω των επιτροπών τους, για να προχωρήσει το γήπεδο στο Γουδή. Επίσης το Υπουργείο αναλαμβάνει να βρει όλα όσα χρειάζονται για τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και ανέγερση του νέου γηπέδου.

Τα δυο επόμενα ξεχωριστά βήματα για κάθε πλευρά είναι τα εξής:

-- Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλέον να τρέξει όλο το κομμάτι της νομοθέτησης και τη δημιουργία νέου νόμου που θα τροποποιήσει το νόμο ρυθμιστική σχεδίου Αθηνών (με βάση τις εξαγγελίες τους, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη).

-- Η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα φέρει το μνημόνιο που υπεγράφη την Παρασκευή προς ψήφιση και έγκριση στην Σαββατιάτικη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού. Εφόσον εγκριθεί το μνημόνιο, αυτομάτως είναι δεσμευτικό για όλες τις επόμενες διοικήσεις εκτός αν κάποια εξ αυτών αποφασίσει να το καταργήσει ή να το προσβάλει. Αναλαμβάνοντας παράλληλα και το όποιο κόστος, επικοινωνιακό και μη.

Το γήπεδο στο Γουδή και όλες οι γηπεδικές εξελίξεις είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Σαββάτου, πριν προχωρήσει το Σώμα σε εκλογές.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

"Ως διοίκηση αναλάβαμε έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, δημόσια και κατηγορηματικά, δύο δεσμεύσεις.

Η πρώτη αφορούσε στην υπογραφή συμφωνίας για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γουδή. Η δεύτερη στη διενέργεια εκλογών στον Α.Ο. για αλλαγή διοίκησης.

Σήμερα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού και να του πούμε ότι υλοποιήσαμε ακριβώς όσα δεσμευτήκαμε.

Έχει φτάσει η στιγμή, που όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί καλούμαστε να «πάρουμε στους ώμους μας» το συγκεκριμένο ιστορικής σημασίας εγχείρημα.

Αυτό επιβάλλεται να εμπεδωθεί στη συλλογική παναθηναϊκή συνείδηση, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας".

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή