Το κορίτσι που άρπαξε ο θαλάσσιος λέοντας κόλλησε μια επικίνδυνη ασθένεια από τα δόντια του

Το κορίτσι που άρπαξε ο θαλάσσιος λέοντας κόλλησε μια επικίνδυνη ασθένεια από τα δόντια του
Youtube/ Michael Fujiwara

Το viral βίντεο της εβδομάδας δεν ήταν άλλο από εκείνο που έδειχνε έναν θαλάσσιο λέοντα να αρπάζει ένα μικρό κορίτσι, να το πετά στο νερό και έναν άνδρα να το σώζει -κυριολεκτικά- από τα δόντια του.

Η είδηση είχε προκαλέσει έκπληξη, καθώς ελάχιστοι πίστευαν ότι το συγκεκριμένο ζώο θα επιτιθόταν απρόκλητα σε ένα παιδί, αλλά και ανακούφιση, μιας και το κορίτσι φαίνεται να σώζεται από βέβαιο πνιγμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η ανήλικη νοσηλεύεται, καθώς κινδυνεύει από τη νόσο «Seal Finger» (κυριολεκτική μετάφραση: Δάκτυλο Φώκιας). Τα δόντια των θαλάσσιων λεόντων συχνά είναι μολυσμένα με παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν προβλήματα υγείας σε όσους δεχτούν δάγκωμα από αυτά.

Οι παθόντες εμφανίζουν μεταξύ άλλων οίδημα και προβλήματα στις αρθρώσεις, ενώ, παλιότερα, οι γιατροί ακρωτηρίαζαν τα μέλη που είχαν μολυνθεί, ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές. Σήμερα, η ασθένεια θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, το κορίτσι τώρα λαμβάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση των μικροοργανισμών που της μετέφερε το άγριο ζώο. Να σημειώσουμε ότι ο θαλάσσιος λέοντας κατάφερε να της προκαλέσει πληγή 10 εκατοστών.

Δημοφιλή