Ένα ακόμα βρέφος πέθανε όταν το ξέχασαν στο αυτοκίνητο, αυτή την φορά στην Ιρλανδία

Ένα ακόμα βρέφος πέθανε όταν το ξέχασαν στο αυτοκίνητο, αυτή την φορά στην Ιρλανδία
Side shot on the seats for children mounted in minivan.
Side shot on the seats for children mounted in minivan.
Tramino via Getty Images

Ένα ακόμα βρέφος έχασε την ζωή του μετά από πολύωρη παραμονή σε αυτοκίνητο, αυτή την φορά στην Ιρλανδία. Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου οι θάνατοι βρεφών και παιδιών που παρέμειναν εγκλωβισμένα για πολλές ώρες σε αυτοκίνητα ξεπέρασαν τους 700 μέσα σε μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το βρέφος, που ήταν μόλις επτά μηνών, εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του πατέρα του σε χώρο στάθμευσης. Ο ίδιος φέρεται να το ξέχασε στο αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα το μωρό να πάθει θερμοπληξία.

Το μωρό βρέθηκε ετοιμοθάνατο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πιθανότατα από τον ίδιο του τον πατέρα. Η συγκεκριμένη ημέρα ήταν η θερμότερη της χρονιάς για την Ιρλανδία, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 26 βαθμούς.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ελικόπτερο παρέλαβε το βρέφος από το χωριό Ντάντρουμ και το μετέφερε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίμερικ. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το μωρό εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα. Οι αρχές τώρα εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά σε όλο τον κόσμο, κατά τα οποία παιδιά φεύγουν από την ζωή, όταν οι γονείς τους ξεχνούν να τα βγάλουν από το αυτοκίνητο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το εσωτερικό ενός ακινητοποιημένου οχήματος μετατρέπεται σε «φούρνο» και η πολύωρη παραμονή μέσα σε αυτό μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμα και για έναν υγιή ενήλικα.

Αν και τα περισσότερα περιστατικά συνιστούν ατυχήματα, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, ένας πατέρας καταδικάστηκε σε ισόβια, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε αφήσει με δόλο το παιδί στο αμάξι της οικογένειας. Ο λόγος για τον Τζάστιν Ρος Χάρις που ισχυριζόταν πως «ξέχασε» τον δίχρονο Κούπερ στην θεσούλα του, όσο δούλευε, με τους αστυνομικούς να ανακαλύπτουν πως είχε αναζητήσει τρόπους να τον σκοτώσει στον διαδίκτυο.

Δημοφιλή