Περισσότεροι από 100 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του δυτικού συνασπισμού στη Συρία. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Περισσότεροι από 100 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του δυτικού συνασπισμού στη Συρία. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Alaa Faqir / Reuters

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονταν παιδιά και άλλα μέλη οικογενειών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Μαγιαντίν, μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές κοντά στην Ντέιρ Έζορ στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα χθες και σήμερα, σύμφωνα με μια κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροπλάνα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού που μάχεται κατά του ΙΚ δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποίησαν πλήγματα κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και πως αναλύουν τα αποτελέσματα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως περισσότερα από 40 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς από τα πλήγματα, που ισοπέδωσαν το κτίριο του δημαρχείου του Μαγιαντίν.

Πολλές από τις οικογένειες είχαν φύγει από τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο προωθούνται υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές που έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι κάτοικοι είδαν αναγνωριστικά αεροπλάνα και μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη στις 7.25 μ.μ. προτού εκτοξεύσουν πυραύλους που έπληξαν δύο κτίρια, ένα από τα οποία ήταν ένα τετραώροφο κτίριο που στέγαζε οικογένειες σύρων και μαροκινών μαχητών του ΙΚ.

Ακολούθησαν και άλλα αεροπορικά πλήγματα μετά τα μεσάνυχτα.

Το ΙΚ χάνει έδαφος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ καθώς δέχεται επίθεση από διάφορες, μερικές φορές αντίπαλες μεταξύ τους, δυνάμεις και στις δύο χώρες. Πολλοί μαχητές του που αποσύρθηκαν από άλλα μέτωπα συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλάδας του Ευφράτη στη Συρία.

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός υποστηρίζει ότι φροντίζει ώστε να αποφύγει απώλειες αμάχων στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει και διερευνά όποια περιστατικό αναφέρονται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή