Ελέφαντες το βάζουν στα πόδια επειδή τους κυνηγούν...μέλισσες

Ελέφαντες το βάζουν στα πόδια επειδή τους κυνηγούν...μέλισσες

Mπορεί να πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ζώα του ζωικού βασιλείου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελέφαντες δεν φοβούνται ένα σμήνος από μέλισσες.

Περίπου 50 από αυτά τα μεγαλοπρεπή θηλαστικά σταμάτησαν επί τόπου ό,τι έκαναν και άρχισαν να τρέπονται σε φυγή όταν είδαν το σμήνος με τις μέλισσες.

Ένας από τους νεαρότερους ελέφαντες φαινόταν ιδιαίτερα ανήσυχος και έτρεξε στους μεγαλύτερους για προστασία.

Τα πλάνα που, σύμφωνα με τη Daily Mirror, καταγράφηκαν στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική από ερασιτέχνες φωτογράφους γνωστούς ως ιδρυτές του Raw Wild, δείχνουν τις αντιδράσεις των ζώων.

Η 27χρονη Κάθριν βαν Έικ, δήλωσε: «Αρχικά ήμασταν πολύ μπερδεμένοι για τον λόγο που οι ελέφαντες ήταν τόσο αναστατωμένοι, πιστεύαμε ότι ίσως υπήρχε κάποιο λιοντάρι στην περιοχή. Αφού παρακολουθούσαμε για λίγο την περιοχή είδαμε μέσα από τα κιάλια ότι σε αρκετή απόσταση από τους ελέφαντες υπήρχε ένα σμήνος. Υποθέτουμε ότι ήταν μέλισσες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι. Πάντως αν και οι ελέφαντες ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι το θέαμα ήταν φανταστικό για όποιον το παρακολούθησε. Είναι εντυπωσιακό πώς το μεγαλύτερο θηλαστικό στον κόσμο μπορεί να τρομοκρατείται από ένα τόσο μικρό έντομο».

Δημοφιλή