Αυτό το μοντέλο δεν φοβάται να μας δείξει πόσο ψεύτικες είναι οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες

Αυτό το μοντέλο δεν φοβάται να μας δείξει πόσο ψεύτικες είναι οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες
instagram

Η Iskra Lawrence δημοσίευσε πρόσφατα μία φωτογραφία της στο Instagram, η οποία, όμως, δεν της έμοιαζε καθόλου.

«Μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το ξανθό κορίτσι. Λοιπόν, είμαι εγώ. Πριν από 6-7 χρόνια», έγραψε κάτω από την φωτογραφία.

Η Lawrence, που είναι μοντέλο και μάχεται για να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με θετικό τρόπο το σώμα τους. Δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία θέλοντας να τονίσει πόσο διαφορετικές είναι οι εικόνες που έχουν περάσει από photoshop, εικόνες που οι γυναίκες βλέπουν σε περιοδικά ή ιστοσελίδες και δημιουργούν στρεβλή εικόνα για το γυναικείο σώμα και μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Όπως ανέφερε η Lawrence κάτω από την φωτογραφία της, μπορεί όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία να ήταν μερικά νούμερα πιο κάτω από σήμερα, αλλά η μέση, τα χέρια και τα πόδια της έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να φαίνονται πιο αδύνατα, ακόμα και το δέρμα της έχει γίνει πιο λείο.

«Και το χειρότερο είναι, ότι ήθελα να μοιάζω έτσι», γράφει πιο κάτω, αφού νόμιζε ότι αυτές οι τέλειες εικόνες θα την οδηγήσουν στην επιτυχία και την ευτυχία. Κάτι που δεν συνέβη.

«Στην πραγματικότητα, βλέποντας τις ρετουσαρισμένες μου φωτογραφίες απέκτησα περισσότερες ανασφάλειες και θέματα με την εικόνα του σώματός μου επειδή δεν μπορούσα να μοιάσω ούτε να ταυτιστώ με την εικόνα του εαυτού μου. Οπότε, σας παρακαλώ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τις εικόνες που βλέπετε. Πολλές δεν είναι αληθινές. Το τέλειο δεν υπάρχει, οπότε προσπαθώντας να πετύχετε κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό και επεξεργάζοντας τις φωτογραφίες σας δεν θα γίνετε ευτυχισμένοι. Αυτό που είναι αληθινό, είστε εσείς. Ο ατελής τέλειος εαυτός σας είναι εκείνος που σας κάνει μαγικούς, μοναδικούς και όμορφους», προσέθεσε.