Καταγγελία Ασημακοπούλου: Με τραμπούκισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Συρμαλένιος: Δεν χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία

Καταγγελία Ασημακοπούλου: Με τραμπούκισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Συρμαλένιος: Δεν χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία
youtube

Σε διάψευση της βουλευτού της ΝΔ, Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, περί «σεξιστικής φραστικής επίθεσης» εναντίον της, προχώρησε ο έτερος εμπλεκόμενος σε συμβάν, το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Σε ανακοίνωσή του, σε σχέση με το φραστικό επεισόδιο που του καταλογίζει η βουλευτής της ΝΔ, κ. Ασημακοπούλου, ο κ. Συρμαλένιος αναφέρει ότι εκείνη του απάντησε με προκλητικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απόδειξη για τη δήθεν «σεξιστική» φραστική επίθεση εκ μέρους του.

Καθώς η κ. Ασημακοπούλου, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της σε επίκαιρη ερώτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της απευθύνθηκε λέγοντάς της «μπράβο, ωραίο στυλ έχεις μωρή», ο κ. Συρμαλένιος διαψεύδει ότι μίλησε κατά αυτόν τον τρόπο.

Η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε από την πλευρά της, πως δεν είναι δυνατόν να δέχεται τραμπουκισμούς μέσα στη Βουλή και απευθυνόμενη προς την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπε: «Δεν είναι δυνατόν να μην νοιάζεστε όταν μια γυναίκα τραμπουκίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο».

Απευθύνθηκε και προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Τι δε σ’ αρέσει; Αν έχεις να πεις κάτι, σήκω και πες το σαν άντρας».

Το συμβάν σχολίασε ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι «ορισμένοι επέλεξαν τη δημιουργία εντυπώσεων και αυτό δεν βοηθάει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο» και προσέθεσε πως δεν θα πρέπει να διολισθαίνουμε σε χαρακτηρισμούς και εντάσεις.

Ο κ. Συρμαλένιος, δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι σεξιστικές εκφράσεις όπως «μωρή» δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό του και δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα μου, αλλά και με τη συνείδησή μου. «Όλοι όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με το άτομό μου. Προφανώς πρόκειται για μια νέα συστηματική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συκοφαντήσει με κάθε τρόπο της κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Δημοφιλή