Κατσικούλα - κύκλωπας γεννήθηκε σε χωριό της Ινδίας και έχει επιβιώσει παρά τις προβλέψεις των κτηνιάτρων

Κατσικούλα - κύκλωπας γεννήθηκε σε χωριό της Ινδίας και έχει επιβιώσει παρά τις προβλέψεις των κτηνιάτρων

Το ξέρουμε πως συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα hoax και τα fake news αλλά αυτή δεν είναι μια από αυτές. Είναι μια είδηση για το σπάνιο φαινόμενο γέννησης μιας κατσικούλας στην περιοχή Assam της Ινδίας που όπως αναφέρει το National Geographic έχει μόνο ένα μάτι.

Το θηλαστικό, γεννήθηκε στις 10 Μαϊου και επιστημονικά η κατάσταση της ονομάζεται «Cyclopia» εκ των γνωστών πλασμάτων της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας, του Κύκλωπες που είχαν μόνο ένα μάτι στο κέντρο του μετώπου τους.

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι πως ο εγκέφαλος δεν καταφέρνει να διαχωριστεί σε δύο ημισφαίρια και ως εκ τούτου σχηματίζεται μία και μόνο οφθαλμική κόγχη ενώ παρουσιάζεται δυσμορφία και στη μύτη. Το φαινόμενο αν και σπάνιο, απαντάται πιο συχνά στα θηλαστικά ενώ σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται η υπερβολική παρουσία τοξινών κατά την ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι άνθρωποι και τα ζώα που γεννιούνται με κυκλωπία δύσκολα επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Οι κτηνίατροι που εξέτασαν την κατσίκα εκτιμούν πως θα πεθάνει μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά μέχρι στιγμής τους έχει διαψεύσει ενώ πολλοί κάτοικοι από κοντινά χωριά έχουν μεταβεί στο Assam για να την δουν από κοντά.

Δημοφιλή