Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν γίνεσαι 30

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν γίνεσαι 30
Friends having a lot of fun at birthday party outdoor.
LeoPatrizi via Getty Images
Friends having a lot of fun at birthday party outdoor.

Η ηλικία είναι ένας αριθμός τα υπόλοιπα ας τα ονομάσουμε επιστήμη.

Το σώμα μας αλλάζει μετά τα 30 και αυτά είναι μερικά από εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία είτε εξαφανίζονται είτε κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.

Επιβράδυνση λειτουργίας μεταβολισμού

Είναι πολύ πιθανό να πάρετε βάρος. Tο American Council on Exercise σημειώνει πως ο αριθμός των θερμίδων που καίμε μετά τα 30 καθημερινά θα έχει μειωθεί περίπου κατά 150 θερμίδες. Ταυτόχρονα, ο μυικός τόνος μειώνεται σταδιακά μετά τα 30 καθώς το σώμα παράγει χαμηλότερη αυξητική ορμόνη.Ταυτόχρονα, πολλοί στα 30 κάνουν παραπάνω από μια δουλειάμε αποτέλεσμα η καθιστική ζωή να τους οδηγεί να μην καίνε όσες θερμίδες θα μπορούσαν την ημέρα.

Μειωμένη λίμπιντο για τους άνδρες, αυξημένη για τις γυναίκες

Mετά τα 30 τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μειώνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεξουαλική τους επιθυμία. Σε αυτό μπορούν να συμβάλλουν και τα αυξημένα επίπεδα στρες. Σύμφωνα με το Livestrong, τα επίπεδα της λίμπιντο στουας άνδρες πέφτουν περίπου 1% ετησίως.

Αντίθετα η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών αυξάνει. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι γυναίκες ανάμεσα στα 27 και τα 45 είναι περισσότερο πιο ενεργές σεξουαλικά από ότι ήταν στα 20 τους.

Η γονιμότητα μειώνεται

Η γυναικεία γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται μετά τα 30 και από τα 32 και μετά η γυναικεία γονιμότητα μειώνεται σταδιακά. Στα 35 η μείωση γίνεται εντονότερη. Αντίστοιχα και η γονιμότητα των ανδρών με την κινητικότητα του σπέρματος να μειώνεται ήδη από τα 20 σταδιακά.

Τα καλά νέα (ναι υπάρχουν)

Εκεί γύρω στα 30 η προσωπικότητά μας αρχίζει να γίνεται πιο σταθέρη και εμείς να αισθανόμαστε πιο ανέτα με τον ίδιο μας τον εαυτό.

(Πηγή: i100)