«Την βίασαν και την πέταξαν στην θάλασσα». Τι λένε οι γονείς 24χρονης Αγγλίδας που εξαφανίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο

«Την βίασαν και την πέταξαν στην θάλασσα». Τι λένε οι γονείς 24χρονης Αγγλίδας που εξαφανίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο
The cruise ship Disney Wonder is anchored in San Pedro after returning from Mexico on March 27, 2011. Rebecca Coriam has been missing from the boat. (Photo by Gary Friedman/Los Angeles Times via Getty Images)
The cruise ship Disney Wonder is anchored in San Pedro after returning from Mexico on March 27, 2011. Rebecca Coriam has been missing from the boat. (Photo by Gary Friedman/Los Angeles Times via Getty Images)
Gary Friedman via Getty Images

Απαντήσεις ζητούν οι γονείς μιας νεαρής εργαζόμενης σε κρουαζιερόπλοιο της Ντίσνεϊ, η οποία εξαφανίστηκε από το πόστο της πριν από έξι χρόνια. Αν και οι αρχές λένε πως το πιθανότερο είναι η 24χρονη παρασύρθηκε στον ωκεανό από ένα γιγαντιαίο κύμα που χτύπησε το κατάστρωμα, οι γονείς της ισχυρίζονται ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η Ρεμπέκα Κοριάμ από την Βρετανία εργαζόταν στο κρουαζιερόπλοιο Disney Wonder του ομώνυμου franchise, όταν ένα βράδυ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το πλοίο. Ήταν μια νύχτα του Μαρτίου του 2011 και το Disney Wonder έπλεε πλησίον του Πουέρτο Βαλάρτα στο Μεξικό. Σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τις τελευταίες της κινήσεις, η νεαρή φαίνεται να μιλά στο τηλέφωνο φανερά αναστατωμένη σε διάδρομο κοντά στην καμπίνα της, ενώ από δίπλα της περνά ένας άνδρας που την ρωτά εάν είναι καλά. «Ναι, όλα καλά», φαίνεται να απαντά και στην συνέχεια να απομακρύνεται από το σημείο. Το επόμενο πρωί, η ίδια δεν εμφανίστηκε στο πόστο της και οι συνάδελφοί της δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν στην καμπίνα της ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο του πλοίο. Η ίδια παραμένει εξαφανισμένη μέχρι και σήμερα.

Η αμερικανική και η μεξικανική ακτοφυλακή «όργωναν» επί μέρες τα νερά γύρω από την πορεία που είχε ακολουθήσει το πλοίο, χωρίς αποτέλεσμα. Οι μεξικανικές αρχές βιάστηκαν να ανακοινώσουν πως η εξαφάνιση οφείλεται σε ατύχημα και δεν διεξήχθη ποτέ έρευνα για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Οι πρώτες εκτιμήσεις που την ήθελαν να έχει αφαιρέσει η ίδια την ζωή της στην συνέχεια διαψεύστηκαν, καθώς η Ρεμπέκα δεν έπασχε ποτέ από κατάθλιψη, δεν είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις, ούτε είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν. Απεναντίας, είχε αγοράσει εισιτήρια για ένα ταξίδι με τους γονείς στο Παρίσι και έκανε σχέδια για το μέλλον μέχρι και την ημέρα της εξαφάνισής της. Οι αρχές τότε είπαν πως η νεαρή κατά πάσα πιθανότητα παρασύρθηκε από ένα γιγαντιαίο κύμα που χτύπησε το κατάστρωμα, αν και δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι εκείνο το βράδυ και η θάλασσα ήταν γαλήνια.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η οικογένεια της Ρεμπέκα κατηγορούν την Disney, τις μεξικανικές, αλλά και την Βρετανία, ότι γνωρίζουν ότι η 24χρονη έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τον δράστη ή τους δράστες. Ένα ακόμα πιθανό σενάριο είναι η Disney να μην θέλει να αμαυρώσει το όνομά της με ένα έγκλημα, ιδιαίτερα σε ένα πλοίο που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες με παιδιά. Οι γονείς της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι έχουν συνομιλήσει με συναδέλφους τους, ισχυρίζονται ότι η κόρη τους έπεσε θύμα βιασμού, με τον βιαστή της να την πετά στην θάλασσα για να μην μιλήσει. Οι ίδιοι δεν εξηγούν λεπτομερώς γιατί πιστεύουν στο συγκεκριμένο σενάριο, όμως λένε πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που συνέλλεξε ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ που προσέλαβαν.

Δημοφιλή