Η Coppola έγινε η δεύτερη γυναίκα στα 70 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας

Η Coppola έγινε η δεύτερη γυναίκα στα 70 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας

Χρειάστηκαν μόλις 56 χρόνια (...) αλλά, στο τέλος, συνέβη. Η Sofia Coppola έγινε η 2η γυναίκα στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών που τιμήθηκε με το βραβείο Σκηνοθεσίας, το βράδυ της Κυριακής.

Η Ρωσίδα Yuliya Solntseva ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο το 1961 για την ταινία της «The Story of the Flaming Years». Η Coppola κέρδισε το βραβείο για το «The Beguiled», μια ιστορία τρόμου με φόντο τον αμερικανικό Νότο, η οποία αποτελεί remake του πρωτότυπου φιλμ του 1971 με τον Clint Eastwood. Η Coppola έχει κατέβει ως υποψήφια στις Κάννες άλλες τρεις φορές στην καριέρα της, με τις ταινίες «The Virgin Suicides», «Marie Antoinette» και «The Bling Ring».

«Ήμουν ενθουσιασμένη που κατάφερα να γυρίσω αυτή την ταινία και είναι τόσο συναρπαστική έναρξη η βράβευση στις Κάννες», είπε η σκηνοθέτις σε δήλωσή της.

Αφού ευχαρίστησε τη «σπουδαία ομάδα και το καστ» της ταινίας, η Coppola ευχαρίστησε στη συνέχεια τη Universal Studios και ένα από τα τμήματά της, το Focus Features, «για την υποστήριξη που δείχνουν σε ταινίες που δημιουργούνται από και επικεντρώνονται σε γυναίκες».

Δημοφιλή