Free Tasos
Sport24

Η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη, αναγνωριστική εν πολλοίς και άδικη για τον Τάσο Μπακασέτα. Η επόμενη όμως θα είναι διαφορετική. Με σωστή προσέγγιση στις αρετές και στα χαρίσματά του. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

H κακοδιαχείριση είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή, ειδικότερα όταν προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αμέσως μετά παίρνει μεταγραφή και καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγαλύτερης ομάδας.

Αυτό ακριβώς υπέστη κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν ο Τάσος Μπακασέτας. Η υπεραριθμία του κιτρινόμαυρου ρόστερ σε παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, οδήγησε σε αποφάσεις που έβαλαν εξ αρχής την πορεία του στην ΑΕΚ σε πολύ δύσκολη ρότα. Τον είδαμε στην κορυφή της επίθεσης, στο αριστερό άκρο, στο δεξί φτερό. Σπανίως στη φυσική θέση του, πίσω από τον φορ περιοχής.

Από τον Οκτώβριο του 2016 ως σήμερα, έχει πάρει όλα κι όλα μόλις τρία 90λεπτα, τα δύο σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Κακή χρήση σε συνδυασμό με αδυναμία να βρει ρυθμό λόγω των σκόρπιων ευκαιριών. Στην τελική σούμα, ο Μπακασέτας μετρά ως σήμερα 29 αγώνες και 6 γκολ με τη φανέλα της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα.

Δεν πρόκειται για δικαιολογίες αλλά για την απτή πραγματικότητα. Πρώτη χρονιά σε σύλλογο άλλων απαιτήσεων, με προβληματικές επιλογές στο θέμα του προπονητή, με εσωτερικά προβλήματα και έριδες, με το άγχος του να θέλεις να αποδείξεις να σε κυριεύει και από πάνω να σε τραβολογούν από δω κι από εκεί. Η αλήθεια πρέπει να καταγράφεται ασχέτως με την άποψη ή το γούστο που ο κάθε ένας σχηματίζει βλέποντας τον Τάσο να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν βοηθήθηκε, αντιθέτως αδικήθηκε.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον συνεχάρη δημοσίως. Ορθώς και στοχευμένα. Ξέρει καλά ο Ισπανός ότι όλα όσα συνέβησαν φέτος με την περίπτωση του Μπακασέτα, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για την εδραίωσή του στην κιτρινόμαυρη ενδεκάδα. Όχι ότι την επόμενη σεζόν θα τα βρει πιο εύκολα. Αλλά είναι βέβαιο ότι οι ευκαιρίες θα του δοθούν στο φυσικό χώρο του. Το σκεπτικό ενόψει της επόμενης σεζόν, δεν προβλέπει χρησιμοποίησή του στα άκρα της επίθεσης.

Ο προπονητής εξήρε την προσπάθειά του αλλά και την προθυμία του να αγωνιστεί οπουδήποτε του ζητήθηκε και θα του ζητηθεί. Δίχως να βαρυγκωμεί, χωρίς να στέκεται στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να εξυπηρετήσει ρόλους που αφενός απαιτούσαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε συνηθίσει πέρυσι και αφετέρου περιόριζαν κατά πολύ τις διαπιστωμένες δεξιότητές του. Ο Μπακασέτας ξέρει να κάνει καλά έως πολύ καλά κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά ψαλιδίστηκαν μέσα από αναθέσεις ρόλων, μακρινούς από το αγωνιστικό προφίλ του.

Από την άλλη, στον Τάσο αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να παραμένει αδρανής. Οπότε η αφοσίωση σε οποιαδήποτε εντολή προκειμένου να βρίσκεται στο χορτάρι, αποτελεί για εκείνον ξεκάθαρη υποχρέωση. Απέναντι στην ομάδα αλλά και στον εαυτό του. Δεν γκρινιάζεις, δεν εξωτερικεύεις στεναχώρια ή αντίδραση ακόμα κι αν γνωρίζεις ότι αδικείσαι. Τα δίνεις όλα για να πατάς το χορτάρι και εκεί να πολεμάς. Καταπληκτική νοοτροπία! Γιατί αυτή θα σε οδηγήσει και στη δικαίωση.

Κλείνοντας, ας καταθέσουμε το εξής: Την προσπάθεια που κάνει ατομικά, προκειμένου να έχει τη σωματική διάπλαση που είναι εύκολα διακριτή αλλά και να βελτιώσει στοιχεία του παιχνιδιού του, για τα οποία αναγνωρίζει ότι απαιτούν κόπο. Ουδείς έχασε δουλεύοντας σκληρά. Και μέσα από αυτή την προσέγγιση, θα έρθει η καταξίωση.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή