Μετά από μόνο 3 μήνες στη θέση, αποχωρεί ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ

Μετά από μόνο 3 μήνες στη θέση, αποχωρεί ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ
A view of the West Wing of the White House May 27, 2017 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)
A view of the West Wing of the White House May 27, 2017 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)
BRENDAN SMIALOWSKI via Getty Images

Ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Ντάμπκι, πρόκειται να αποχωρήσει ύστερα από τρεις μήνες στη θέση αυτή στον Λευκό Οίκο, δήλωσε σήμερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.

«Εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τον Λευκό Οίκο και κατέστησε σαφές ότι θα έμενε έως το τέλος του ταξιδιού του προέδρου στο εξωτερικό», δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενη στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο Ντάμπκι, ιδιοκτήτης μιας εταιρίας επικοινωνίας ο οποίος εισήλθε στη διοίκηση Τραμπ τον Μάρτιο, παραιτήθηκε στις 18 Μαΐου, αν και δεν έχει ορίσει ποια θα είναι η τελευταία ημέρα του στη δουλειά και φεύγει σε καλές συνθήκες, σύμφωνα το Axios News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση για την αποχώρησή του επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διοίκησης.

Η αποχώρηση του διευθυντή επικοινωνίας σημειώνεται ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει έναν ευρύτερο στρατηγικό ανασχηματισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας «αίθουσας πολέμου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα ερωτήματα και οι διάφορες έρευνες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο πρόεδρος σχεδιάζει να φέρει νέους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας στο προσωπικό του έμπειρους επαγγελματίες της πολιτικής, περιλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ.

Ενδεχομένως οι αλλαγές αυτές να περιλαμβάνουν επίσης την πρόσληψη περισσότερων δικηγόρων για να χειριστούν την έρευνα για τη Ρωσία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί ένα σκάνδαλο που έχει απειλήσει τη νεαρή προεδρία του Τραμπ.

Αλλαγές αναμένονται επίσης στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Axios, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λιγότερες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ. Επίσης ο Τραμπ θα δέχεται περισσότερες ερωτήσεις απευθείας από τα MME, σύμφωνα με το Axios.

Σε τουίτ που ανήρτησε νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ έγραψε για τις έρευνες σχετικά με τη Ρωσία: «Ρώσοι αξιωματούχοι θα γελάνε με τις ΗΠΑ και το πώς μια ισχνή δικαιολογία γιατί έχασαν οι Δημοκρατικοί τις εκλογές έχει κυριαρχήσει στα Fake News» (Ψεύτικες Ειδήσεις).

Στη συνέντευξή της στο Fox News, η Κόνγουεϊ υποβάθμισε τις επίμονες φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Σπάισερ, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε σατιρικές εκπομπές, είναι στον δρόμο προς την έξοδο. Είπε πως θα επανέλθει στο βήμα για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη.

Ο Σπάισερ υπηρέτησε μαζί με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους όταν και οι δύο εργάζονταν στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Πρίμπους και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον έχουν προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα «αίθουσα πολέμου» στην οποία θέση θα έχει επίσης ο γαμπρός του Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλός του Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο Ντάμπκι επέβλεψε το γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, το οποίο διαχειρίζεται την επικοινωνία με τον Τύπο και άλλες υποθέσεις. Ο διορισμός του νωρίτερα φέτος έγινε όταν η προηγούμενη επιλογή του Τραμπ, ο Τζέισον Μίλερ, αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση αυτή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή