Επίθεση σε Παπαδήμο: Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη διαδρομή του «τρομοφακέλου»

Επίθεση σε Παπαδήμο: Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη διαδρομή του «τρομοφακέλου»
Eurokinissi

Μία χάρτινη κατασκευή που έμοιαζε με εξώφυλλο από CD περιείχε τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του με αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο «τρομοφάκελος» έφτασε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι από την συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, έφτασε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό την περασμένη Τετάρτη και αφέθηκε στο γραμματοκιβώτιο που βρίσκεται δίπλα από το αστυνομικό φυλάκιο.

Στις 10:40 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όπως κατέθεσε ο αρχιφύλακας-συνοδός του Λουκά Παπαδήμου, που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε εκεί, έφυγαν από την κατοικία του. Είχε πάρει μαζί του στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας τους τέσσερις φακέλους ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα X-RAY της Βουλής.

Σημειώνεται ότι παρά την επιμονή στελεχών της φρουράς της Βουλής, ότι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε πάει φρουρός του Λουκά Παπαδήμου για έλεγχο της αλληλογραφίας, όπως επίσης ότι δεν γνώριζαν τον αρχιφύλακα που την πήγε, από την έρευνα προκύπτει ότι ο ίδιος αστυνομικός μετέφερε για έλεγχο την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Επισημαίνεται πως μετά τις διαπιστώσεις για πλημμελή έλεγχο του εκρηκτικού φακέλου, ακολουθείται πλέον το πρωτόκολλο της καταγραφής του αστυνομικού που φέρνει την αλληλογραφία, του ελεγκτή του μηχανήματος που πραγματοποιεί την έρευνα και την τοποθέτηση σφραγίδας για την ολοκλήρωσή της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά την διαπίστωση των στοιχείων του φερόμενου αποστολέα (γυναίκα, αξιωματούχος της Ε.Ε.) και τη διεύθυνση κατοικίας στο Κολωνάκι, ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει άτομο που προσέγγισε την πολυκατοικία της συγκεκριμένης γυναίκας αλλά και άλλων κοντά στα σημεία γραμματοκιβωτίων της περιοχής με την ελπίδα να έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις.

Δημοφιλή