Μια ιστορία 100 χρόνων του J.R.R. Tolkien μόλις βγήκε στα βιβλιοπωλεία και σας περιμένει

Μια ιστορία 100 χρόνων του J.R.R. Tolkien μόλις βγήκε στα βιβλιοπωλεία και σας περιμένει
HMH

Όταν ο J.R.R. Tolkien επέστρεψε από τη Μάχη του Σομ (μια μάχη του Α' Παγκοσμίου όπου οι στρατοί των Βρετανών και των Γάλλων πολέμησαν ενάντια στη Γερμανική Αυτοκρατορία), ξεκίνησε να γράφει μια ιστορία που θα του έφτιαχνε τη διάθεση. Το φανταστικό παραμύθι που προέκυψε -«Beren and Lúthien»- θα επιδεχόταν αρκετών αναθεωρήσεων και επαναλήψεων, πριν γίνει η κεντρική ιστορία στο, διάσημο πλέον, «The Silmarillion».

Τώρα, μια εκδοχή αυτής της ιστορίας, επιμελημένη από τον γιο του Tolkien, Christopher, βγήκε προς πώληση. Σε αυτή την νέα έκδοση, η πρωτότυπη ιστορία παραμένει άθικτη, συνοδευόμενη από διάφορες αναθεωρήσεις της και περιθωριακές σημειώσεις.

Το «Beren and Lúthien» θα φανεί γνωστό στους φαν του Tolkien, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν διαβάσει το Silmarillion. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση του Aragorn και της Arwen στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Beren και η Lúthien είναι δύο καταδικασμένοι εραστές που πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο εμπόδιο που στέκεται ανάμεσά τους: ο Beren είναι άνθρωπος, ενώ η Lúthien είναι αθάνατο ξωτικό. Ο πατέρας της Lúthien δεν εγκρίνει τη σχέση της με τον Beren και του αναθέτει μια αδύνατη αποστολή προκειμένου να κερδίσει το χέρι της κόρης του.

Σύμφωνα με το BBC News, η ιστορία είναι εμπνευσμένη, εν μέρει, από τη σύζυγο του Tolkien, Edith. «Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας τους σε ένα δάσος του ανατολικού Yorkshire, η σύζυγος του Tolkien, Edith, χόρεψε σε ένα ξέφωτο με λευκά λουλούδια, και αυτή έγινε και η κύρια σκηνή στο “Beren and Lúthien”», είπε ο ειδικός αναλυτής του έργου του Tolkien, John Garth στο BBC News. Μάλιστα τα ονόματα Beren και Lúthien είναι χαραγμένα στην κοινή επιτύμβια στήλη του ζευγαριού.

Δημοφιλή