Υπάρχει μαφία στο Ελληνικό; - Τι δείχνει η «χαρτογράφηση» της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχει μαφία στο Ελληνικό; - Τι δείχνει η «χαρτογράφηση» της ΕΛ.ΑΣ.
eurokinissi

Σε «χαρτογράφηση» της εγκληματικότητας που είχε αναπτυχθεί στον καταυλισμό του Ελληνικού είχαν προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είχαν συλλέξει πλούσιο πληροφοριακό υλικό αλλά όχι στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ξεχωρίσει πέντε άτομα που με έδρα το κτίριο αφίξεων της δομής του Ελληνικού φέρονταν να είχαν αναπτύξει εγκληματική δράση. Οι πέντε ύποπτοι μπήκαν στο μικροσκόπιο για εκβιασμούς, απειλές, μαχαιρώματα, διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρες εμπρησμού σε αποθήκες, καταγγελίες για κλοπές προϊόντων που προορίζονταν για πρόσφυγες και καταγγελίες βιασμών.

Τρεις από τους υπόπτους είναι νεαρής ηλικίας, με τον έναν να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών και το δεύτερο για απόπειρες εμπρησμού σε αποθήκες τροφίμων, ιματισμού και ειδών πρώτης ανάγκης της δομής. Για το τρίτο εκκρεμεί καταγγελία βιασμού γυναίκας, η οποία διέμενε με την οικογένειά της στη δομή, ωστόσο δεν προχώρησε υπό τον φόβο των αντιποίνων. Στο συγκεκριμένο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των τριών παιδιών του, εξαιτίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Μέλη της συγκεκριμένης πεντάδας φέρονται να είναι αυτοί που τον περασμένο Φεβρουάριο υποκίνησαν επεισόδια και εντάσεις στο Ελληνικό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα. Το κίνητρό τους ενδεχομένως ήταν να παραμένει ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Ελληνικό προς ίδιον όφελος. Άγνωστο παραμένει το που θα καταλήξουν τα συγκεκριμένα πέντε άτομα ύστερα από τη σημερινή εκκένωση της δομής. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μεταφερθούν σε δομή της Θήβας μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δημοφιλή