Αυτά είναι τα πρόσωπα και τα ονόματα των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο

Αυτά είναι τα πρόσωπα και τα ονόματα των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο

Ο 27χρονος Κουράμ Μπατ και ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάν είναι οι δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρώτος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και ζούσε στο Δυτικό Λονδίνο, ενώ δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες και για τον δεύτερο δράστη. Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπατ είχε εμφανιστεί τον περασμένο χρόνο σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο «Οι γείτονές μου, οι τζιχαντιστές», ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο άνδρες, μαζί με έναν συνεργό τους, έπεσαν με όχημα πάνω σε πλήθος που περπατούσε στην Γέφυρα του Λονδίνου και στην συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια κατά περαστικών. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους επτά άνθρωποι και άλλοι 48 να τραυματιστούν, λίγες ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάντσεστερ. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας Έλληνας.

Την τελευταία επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, με τις αρχές να εκτιμούν πως ο σχεδιασμός έγινε εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Την ίδια στιγμή, έχουν συλληφθεί 12 άνθρωποι με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση. Να σημειώσουμε ότι τους δράστες σκότωσε η αστυνομία του Λονδίνου χρησιμοποιώντας 50 σφαίρες.

Χρήστες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ανέφεραν πως η επίθεση στο Λονδίνο έγινε σε εκδίκηση για την αεροπορική επιδρομή «με αγάπη από το Μάντσεστερ» της βρετανικής RAF. Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε φέτος τη χώρα μετά τις επιθέσεις στο Ουεστμίνστερ και το Μάντσεστερ.

Δημοφιλή