Αυτό το ζευγάρι αγόρασε ένα κατεστραμμένο τροπικό δάσος και πέρασε 26 χρόνια να το αναφυτεύει

Αυτό το ζευγάρι αγόρασε ένα κατεστραμμένο τροπικό δάσος και πέρασε 26 χρόνια να το αναφυτεύει
Great Big Story

Η Pamela Gale Malhotra και ο σύζυγός της, Anil Malhotra, αποφάσισαν το 1991 να αγοράσουν ένα τροπικό δάσος στην Ινδία, μια τεράστια έκταση άγριας πανίδας πάνω από 300 στρέμματα. Ίδρυσαν το SAI Sanctuary, το μοναδικό ιδιωτικό καταφύγιο άγριας ζωής στην Ινδία, και πέρασαν τα υπόλοιπα 26 χρόνια αναφυτεύοντάς το και προστατεύοντας τους φυσικούς θησαυρούς του, στους οποίους περιλαμβάνονται περισσότερα από 200 παγκοσμίως απειλούμενα είδη φυτών και ζώων, όπως ασιατικοί ελέφαντες και τίγρεις της Βεγγάλης.

«Όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ, τα περισσότερα από τα εδάφη που μας πουλήθηκαν ήταν εγκαταλελειμμένες εκτάσεις γης», λέει η Pamela στο Great Big Story. «Εγκαταλελειμμένα χωράφια ρυζιού, καφέ και κάρδαμου. Είχε γίνει τεράστια αποψίλωση και χρειάστηλε πολλή, πολλή φροντίδα και ενέργεια και χρόνος και χρόνια για να τα επαναφέρουμε».

Το κομμάτι της Ινδίας που βρίσκεται το καταφύγιο, η κομητεία Kodagu, έχει βιώσει δραματική μείωση της δασικής της έκτασης -από 86% που ήταν το 1970, σε 16% που είναι σήμερα. Η Pamela εξηγεί πως αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες στη συχνότητα των βροχοπτώσεων και στα αποθέματα νερού, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη τη Νότια Ινδία.

Σήμερα, το ζευγάρι έχει να παρουσιάσει έναν με κόπο φτιαγμένο παράδεισο, πραγματικό έργο ζωής, και ακόμα έχει αρκετό δρόμο μπροστά του. Οι Malhotra προσπαθούν να σώσουν το περιβάλλον (την ίδια ώρα που αρκετά πιο ισχυροί άνθρωποι από αυτούς αποφασίζουν πως δεν το χρειάζονται και το πετάνε στα σκουπίδια), εξασφαλίζοντας πως τα δάση προσφέρουν καταφύγιο στα ζώα και πως τα ζώα μπορούν, με τη σειρά τους, να κρατήσουν υγιή τα δάση. «Και οι δυο μας νιώθουμε συγκλονιστικά ευτυχισμένοι όταν περπατάμε μέσα στο καταφύγιο», λέει η Pamela. «Δεν έχω νιώσει τόση ευτυχία με οτιδήποτε άλλο έχω ασχοληθεί στη ζωή μου».

Δείτε την ιστορία τους στο βίντεο που ακολουθεί.