O Robert Kubica επέστρεψε!

O Robert Kubica επέστρεψε!
AJACCIO, FRANCE - OCTOBER 02: Portraits of Robert Kubica of Poland in the regrouping of Corte during Day One of the WRC France on October 2, 2015 in Ajaccio, France. (Photo by Massimo Bettiol/Getty Images)
AJACCIO, FRANCE - OCTOBER 02: Portraits of Robert Kubica of Poland in the regrouping of Corte during Day One of the WRC France on October 2, 2015 in Ajaccio, France. (Photo by Massimo Bettiol/Getty Images)
Massimo Bettiol via Getty Images

Ο 32χρονος Robert Kubica οδήγησε για πρώτη φορά μετά το 2011 και τον σοβαρό τραυματισμό του μονοθέσιο της Formula 1

Μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Rally Ronde di Andorra τον Φεβρουάριο του 2011, λίγοι πίστευαν πως θα βλέπαμε ξανά τον Robert Kubica πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1. Βασικός λόγος ήταν η συντριπτική ζημιά που είχε υποστεί το δεξί του χέρι, όταν η μπαριέρα είχε διαπεράσει το αγωνιστικό του Skoda Fabia τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Όμως ο Πολωνός έδωσε μεγάλο αγώνα, έκτοτε έχει οδηγήσει σχεδόν… τα πάντα και να που ήρθε η ώρα να οδηγήσει ξανά και μονοθέσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πολλά υποσχόμενος οδηγός τον οποίο δεν θα μας εξέπληττε να βλέπαμε ήδη στη λίστα πρωταθλητών αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς προ εξαετίας, βρέθηκε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια, για μία ημέρα δοκιμών με την παλιά του ομάδα, τη Renault F1. Ο 32χρονος οδήγησε ένα μονοθέσιο του 2012, τη Lotus E20, με την οποία η ομάδα του Ένστοουν είχε φτάσει εκείνη τη χρονιά ακόμα και σε νίκη – με τον Kimi Raikkonen στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Kubica κάλυψε 115 γύρους στο ισπανικό σιρκουί, απόσταση που ισοδυναμεί με ενάμιση Grand Prix. Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε δοκιμαστικές εκκινήσεις, προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών αλλά και αγώνα με υψηλό φορτίο καυσίμου. Δεν γνωστοποιήθηκαν χρόνοι αλλά φημολογείται πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο τεστ. Δεδομένου πως παρά την περιορισμένη κινητικότητα του δεξιού του χεριού, ο οδηγός από την Κρακοβία δεν αντιμετώπισε προβλήματα, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε σύντομα και πάλι πίσω από το τιμόνι, σε ένα ακόμα τεστ.

Το τεστ αυτό εξηγεί και την πρόσφατη εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου GP3, ως… σκαλοπάτι για την σημερινή εμπειρία. Ο Kubica στράφηκε στα ράλι μετά τον τραυματισμό του, καθώς ήταν ευκολότερο να οδηγήσει παρά τους περιορισμούς που είχε. Μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία WRC2 το 2013. Πολλοί από εσάς τον είδατε και στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις εκείνη τη χρονιά!

Όμως βλέποντας ενδεχομένως την κατάστασή του να βελτιώνεται, άρχισε να επιστρέφει στις πίστες. Έτρεξε σε αγώνα του Renault Sport Trophy ανεβαίνοντας στο βάθρο του Σπα, συμμετείχε στον 12ωρο αγώνα αντοχής του Μουτζέλο ενώ είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή του στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν. Ωστόσο λίγο πριν το πρώτο τεστ με την ByKolles, αποσύρθηκε από τον εγχείρημα.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία το επόμενο βήμα. Θα τον δούμε άραγε σύντομα και πίσω από το τιμόνι σύγχρονου μονοθεσίου της F1;

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή