Φρίκη στο Σοφικό: Τύλιξε με νάιλον το πτώμα της γυναίκας του. Οι αντιφάσεις του στην ΕΛ.ΑΣ.

Φρίκη στο Σοφικό: Τύλιξε με νάιλον το πτώμα της γυναίκας του. Οι αντιφάσεις του στην ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

Δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους τις λεπτομέρειες του εγκλήματος με δράστη 71χρονο, συνταξιούχο αυτοκινητιστή, και θύμα την 70χρονη σύζυγό του, στο Σοφικό Κορινθίας.

Ο δράστης έκανε ότι μπορούσε για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας την εξαφάνιση της γυναίκας του, το πτώμα της οποίας έθαψε λίγη ώρα μετά τη δολοφονία στις 29 Μαΐου 2017 σε οικογενειακό τάφο στο Νεκροταφείο Σοφικού. Το ζευγάρι ζούσε μόνιμα σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία και επισκεπτόταν το εξοχικό του για διακοπές. Με εξαίρεση κάποια οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν δεν είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα με καυγάδες τη γειτονιά.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν πηγαίνοντας στην εξοχική κατοικία στο Σοφικό εντόπισαν ένα ματωμένο σφυρί πάνω σε μία πλαστική καρέκλα. Έτσι, άρχισαν να κάνουν επίμονες ερωτήσεις προς τον 71χρονο για τις συνθήκες εξαφάνισης της συζύγου του: Πότε ακριβώς είχε φύγει από το σπίτι και το κατά πόσο είχε προηγηθεί κάποια ένταση. Εκείνος υπέπεσε σε αντιφάσεις μέχρι που «έσπασε». Το μεσημέρι του Σαββάτου έδειξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής το σφυρί λέγοντας «με αυτό τη σκότωσα», ενώ στη συνέχεια τους οδήγησε στον οικογενειακό τάφο όπου είχε θάψει την άτυχη γυναίκα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μετά από καυγά που είχαν στις 29 Μαΐου ο συζυγοκτόνος άρπαξε εκτός εαυτού το σφυρί και τη χτύπησε στο κεφάλι τραυματίζοντας τη θανάσιμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τύλιξε το πτώμα με νάιλον και το μετέφερε στο νεκροταφείο κατά τις βραδινές ώρες. Οι αστυνομικοί ανέσυραν το πτώμα, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. Καταθέσεις, επίσης, θα ληφθούν σε δεύτερο χρόνο από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη και του θύματος. Αυτό πάντως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η ψυχραιμία του 71χρονου μέχρι τη στιγμή που άρχισε να κλαίει και να ομολογεί τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από αρκετά χρόνια.

Δημοφιλή