Κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών έδωσε την εντολή για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από ελληνικά νοσοκομεία

Κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών έδωσε την εντολή για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από ελληνικά νοσοκομεία
Eurokinissi

Με εντολή κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών έγιναν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού, από νοσοκομεία της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως ο εξοπλισμός που εκλάπη θα χρησιμοποιούνταν για δραστηριότητες που σχετίζονται για την κατάποση ναρκωτικών με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των Κολομβιανών μετά από βοήθεια των γαλλικών αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν ότι υπάρχει συγκεκριμένη συμμορία Κολομβιανών που προχωρά σε κλοπές ιατρικού εξοπλισμού. Κατόπιν, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα και διαπίστωσαν πως δύο μέρες πριν την κλοπή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» είχαν εισέλθει στην Ελλάδα, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τέσσερις Κολομβιανοί.

Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών: Η ομάδα των Κολομβιανών βρίσκεται πίσω από τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμου σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία σε Λαμία, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα. Οι τέσσερις Κολομβιανοί ήρθαν στην Ελλάδα τον Μάιο, προχώρησαν σε κατοπτεύσεις νοσοκομείων στην Αθήνα και εισέβαλαν στον Άγιο Σάββα αφαιρώντας εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ.

Δημοφιλή