Η πώληση ακινήτου του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο το 2016 στο στόχαστρο της εισαγγελίας Διαφθοράς

Η πώληση ακινήτου του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο το 2016 στο στόχαστρο της εισαγγελίας Διαφθοράς
SOOC

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Διαφθοράς τίθεται η πώληση του ακινήτου που διέθεταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη Σύρο.

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αντικείμενο την πώληση το 2016, του ακινήτου στη Σύρο. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά από τους συναδέλφους της που θα ασχοληθούν με το θέμα, να εξετάσουν αν η μεταβίβαση είναι εικονική, όσο και θέματα φορολογικής διοίκησης: πώς το ζευγάρι εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία του επίμαχου ακινήτου, εφόσον είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό πολύ σύντομα η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει απαντήσεις για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς το θέμα κρίνεται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της γενικότερης έρευνας που αφορά το ζεύγος Παπαντωνίου, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μετά την απαγγελία κατηγορίας για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητήσει από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν εντοπιστεί σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει προχωρήσει στην Ελβετία σε νομικές διαδικασίες ώστε να αποτραπεί η άρση της τραπεζικής ασυλίας και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και από τα αρχεία της λίστας «Μπόργιανς», ενώ οι άλλοι δύο είχαν προκύψει από τη λίστα «Λαγκάρντ».

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία, αφορούν ενδεχόμενη σύνδεσή τους με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πιθανότητα να συνδέονται και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού.

Δημοφιλή