Δεν υπάρχει μόνο το Παρίσι και η Ρώμη: 6 υποτιμημένες ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε

Δεν υπάρχει μόνο το Παρίσι και η Ρώμη: 6 υποτιμημένες ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε
hill with old town of Porto and river Douro at sunset, Portugal
neirfy via Getty Images
hill with old town of Porto and river Douro at sunset, Portugal

Κατά πάσα πιθανότητα έχετε πάει στο Παρίσι και στη Ρώμη, η Ευρώπη όμως είναι μια τεράστια ήπειρος γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε και να τους εξερευνήσετε. Εδώ θα βρείτε έξι λιγότερο γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζουν μια θέση στη λίστα με τα ταξίδια που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη ζωή σας.

Πηγαίνετε στο Άμστερνταμ, αλλά μην παραλείψετε το Μάαστριχτ

Στο νότιο άκρο της Ολλανδίας (δίπλα σχεδόν στη Γερμανία και το Βέλγιο), βρίσκεται η γοητευτική, λιθόστρωτη πόλη του Μάαστριχτ. Κλείστε δωμάτιο στο Loft51 και εξερευνήστε τη μεγάλη, πλούσια ιστορία της μικρής ολλανδικής πόλης. Η ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση Καλών Τεχνών είναι ουσιαστικό το μέρος που επιλέγουν να βρίσκονται εκείνη την περίοδο όλοι οι σύγχρονοι συλλέκτες, ενώ δεν πρέπει να χάσετε το μενού 10 πιάτων του Beluga, του πιο αγαπημένου εστιατόριου της πόλης που έχει βραβευτεί και με αστέρι Michelin.

Πηγαίνετε στη Λισαβόνα, αλλά μην παραλείψετε το Πόρτο

Στη βόρεια Πορτογαλία, η πόλη του Πόρτο μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Σκεφτείτε αυτό: πολύχρωμα βράχια και λοφώδεις δρόμοι γεμάτοι με τελεφερίκ, μικροσκοπικά εστιατόρια, hipster bars και μπαρόκ εκκλησίες. Το καλύτερο κομμάτι; Το να ζήσετε πολυτελώς ως ταξιδιώτες σε αυτή την πόλη, θα σας κοστίσει ελάχιστα. Ένα ποτήρι sangria κάνει λιγότερο από €3!

Πηγαίνετε στην Κοπεγχάγη, αλλά μην παραλείψετε το Ώρχους

Το Ώρχους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, αλλά επισκιάζεται συχνά από τη μεγαλύτερη αδερφή της, την Κοπεγχάγη. Η γοητευτική πόλη με τα δεκάδες κανάλια, όμως, έχει πολλά να προσφέρει. Είναι μικρή και μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μια ανεξάντλητη ενέργεια από το μεγάλο ποσοστό νέων που μένουν εκεί. Εκεί βρίσκεται και το AroS, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, το οποίο αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες λάτρεις της τέχνης. Τα τελευταία χρόνια, το Ώχρους έχει εξελιχθεί σε μια Μέκκα του καλού φαγητού, καθώς όλο και περισσότεροι σεφ αφήνουν την Κοπεγχάγη για να ανοίξουν σκανδιναβικά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών στην μικρή πόλη.

Πηγαίνετε στη Σεβίλη, αλλά μην παραλείψετε το Καντίθ

Από τη Σεβίλη μέχρι τη Γρανάδα, η Ανδαλουσία είναι γεμάτη με εκπληκτικούς προορισμούς που κόβουν την ανάσα. Σε αυτή τη λίστα μην ξεχάσετε να προσθέσετε και το Καντίθ. Η αρχαία πόλη με την αραβική επιρροή βρίσκεται σε μια χερσόνησο βόρεια του Γιβραλτάρ και περικυκλώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό. Με τα λευκά σπίτια της, τους λιθόστρωτους δρόμους της και της μεγάλες, ανοιχτές πλατείες της, είναι ένα μέρος όπου η ζωή κινείται σε νωχελικούς ρυθμούς και οι κάτοικοι είναι πιστοί στις παραδόσεις τους.

Πηγαίνετε στη Φλωρεντία, αλλά μην παραλείψετε την Περούτζια

Η Περούτζια, η πρωτεύουσα της Ούμπρια, επισκιάζεται συνήθως από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Φλωρεντίας και της Σιένα. Με πιο ήσυχο χαρακτήρα από τις γειτόνισσές της, η Περούτζια είναι μια μεσαιωνική πόλη στην κορυφή ενός λόφου που ανυψώνεται πάνω από καταπράσινα βουνά και αμπέλια. Οι φιδωτοί δρόμοι της είναι γεμάτοι με μικρά εστιατόρια που σερβίρουν τοπικό κρασί, τυρί και κρεατικά, και το κλίμα είναι πολύ λιγότερο τουριστικό από τα υπόλοιπα μέρη που μπορεί να συναντήσετε κατά την περιοδεία σας στην Ιταλία.

Πηγαίνετε στο Βερολίνο, αλλά μην παραλείψετε το Αμβούργο

Δε διαφωνούμε πως το Βερολίνο είναι το επίκεντρο της γερμανικής κουλτούρας, αλλά το Αμβούργο είναι εξίσου κοσμοπολίτικο και «cool», με το δικό του τρόπο. Δεκάδες κλαμπ με καλή μουσική σας περιμένουν για να περάσετε τις νύχτες σας χορεύοντας, ενώ για το hangover της επόμενης ημέρας υπάρχει η Ψαραγορά του Αμβούργου που ανοίγει από τις 5 το πρωί και προσφέρει μεγάλη ποικιλία λιχουδιών -όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι μια από τις παραδόσεις των κατοίκων της πόλης.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost US.