Επίθεση σε τρένο στο Μενίδι. Διαψεύδονται από την αστυνομία οι πυροβολισμοί

Επίθεση σε τρένο στο Μενίδι. Διαψεύδονται από την αστυνομία οι πυροβολισμοί
Αρχείου
Αρχείου
Jeff J Mitchell via Getty Images

Από πέτρες προκλήθηκαν τελικά οι τρύπες στα τζάμια της αμαξοστοιχίας που ξεκίνησε από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό τη Χαλκίδα, στο ύψος του Μενιδίου. Αν και αρχικά σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, γιατί υπήρξε η εκτίμηση ότι μπορεί να πρόκειται για σφαίρες, από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει πέτρες εναντίον δύο βαγονιών του τρένου.

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από την κατάθεση που έδωσε υπάλληλος του ΟΣΕ που βρισκόταν στην αμαξοστοιχία, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι είδε ομάδα νεαρών να επιτίθεται με πέτρες και ξύλα.

Ευτυχώς από το περιστατικό δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τρένου.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε και στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν το κατά πόσο το περιστατικό σχετίζεται με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου παιδιού.

Στο Μενίδι παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο αντιποίνων για το τραγικό περιστατικό.

Επίσης ομάδα ατόμων που αποσπάστηκε από την ειρηνική πορεία των κατοίκων στο Μενίδι, προσέγγισαν καταυλισμό Ρομά και εκτόξευσαν μολότοφ εναντίων σπιτιών τα οποία σε μεγάλο βαθμό κάηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Δημοφιλή