Πανελλαδικές εξετάσεις 2017: Δύσκολα τα θέματα σε Φυσική και Ιστορία

Πανελλαδικές εξετάσεις 2017: Δύσκολα τα θέματα σε Φυσική και Ιστορία
Eurokinissi

Δύσκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στα πλαίσια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στην Φυσική, την Ιστορία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, τρία μαθήματα βαρύτητας για την κάθε κατεύθυνση ξεχωριστά. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εκτιμάται πως με βάση το βαθμό δυσκολίας ένας υποψήφιος θα φτάσει εύκολα τη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 16 – 18 αλλά δύσκολα θα περάσει στην περιοχή του άριστα, δηλαδή από 18 και πάνω.

Στην Φυσική, μετά τα περσινά εύκολα θέματα, ο πήχης δυσκολίας ανέβηκε σημαντικά, κυρίως στην τελευταία ερώτηση. Στην ιστορία, θεωρείται ότι ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος που είχε κατανοήσει την ύλη, θα απέδιδε αφού τα θέματα ήταν μεγάλης έκτασης και από διαφορετικά σημεία του βιβλίου με αποτέλεσμα να μην ευνοείται η παπαγαλία. Όπως και στη φυσική, η τέταρτη ερώτηση ήταν δύσκολη και αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιοι θα αριστεύσουν. Πιο βατά ήταν τα θέματα στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δημοφιλή