Η αντίδραση του Piers Morgan σε αυτή την φωτογραφία της Amber Rose δείχνει γιατί χρειαζόμαστε τον φεμινισμό

Η αντίδραση του Piers Morgan σε αυτή την φωτογραφία της Amber Rose δείχνει γιατί χρειαζόμαστε τον φεμινισμό

Η Amber Rose δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν άντρα να της πει πως πρέπει να φέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε να της κάνει διάλεξη για τον φεμινισμό, και αυτό περιλαμβάνει και τον Piers Morgan.

Χτες, Δευτέρα, η Amber Rose πόσταρε μία φωτογραφία της στο Twiter, στην οποία φαίνεται να φοράει το πάνω μέρος του μπικίνι της, γυαλιά, ηλίου, ένα παλτό και τίποτε άλλο.

Προσοχή η παρακάτω φωτογραφία μπορεί να μην θεωρηθεί κατάλληλη για το εργασιακό περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία της Amber Rose, η οποία είναι εμπνεύστρια του SlutWalk, μίας εκδήλωσης που έχει δημιουργηθεί για να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον κόσμο σχετικά με την κοινωνική αδικία, την ανισότητα των φύλων και να ενισχύσει την δύναμη των τεχνών, φαίνεται ότι προσέλαβε τον Piers Morgan, ο οποίος την παρότρυνε να «τα κρύψει» και να συνεχίσει το παραλήρημά του γράφοντας:

«Για αυτό πάλεψε τόσο σκληρά η Emmeline Pankhurst»

«Εάν διάσημοι άντρας άρχιζαν να ποστάρουν γυμνές τους φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενοι ότι το κάνουν για να ενδυναμώσουν το αντρικό φύλο, θα έμπαιναν φυλακή».

Όπως εμείς, έτσι και η Amber Rose δεν φάνηκε να βρίσκει ότι υπάρχει αναλογία ανάμεσα στις γυμνές φωτογραφίες αντρών και στην δική της, έδωσε την δική της απάντηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των δύο, με την Amber Rose να τονίζει ότι δεν είναι καθόλου γυμνή και το μόνο που φαίνεται είναι η τριχοφυΐα της και τον Morgan να επιμένει ότι δεν είναι σεξισμός να θεωρεί τραγικό να ποστάρει μία γυναίκα γυμνές της φωτογραφίες.

Παρ' ολ' αυτά, ο Morgan δεν έχουμε παρατηρήσει να έχει κανένα πρόβλημα όταν οι γυναίκες είναι εκείνες που εμφανίζονται σχεδόν αποκλειστικά γυμνές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, σε αντίθεση με τους άντρες. Ούτε όταν ένας άντρας καυχιέται με πόσες γυναίκες έχει πάει, ενώ μία σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα χαρακτηρίζεται «εύκολη». Ούτε όταν μία γυναίκα κατηγορείται ότι «τα ήθελε και τα έπαθε» που την βίασαν επειδή φορούσε μίνι. Ούτε όταν οι γυναίκες πληρώνονται σημαντικά λιγότερο για την ίδια δουλειά με τους άντρες. Ούτε ότι οι γυναίκες κρίνονται περισσότερο για την εμφάνισή τους (την τριχοφυΐα και την κυτταρίτιδα), παρά για όσα καταφέρνουν καθημερινά. Άλλωστε, καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι και όμορφη και έξυπνη.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο συνεχίστηκε για αρκετά tweets, με την Amber Rose να βρίσκει την τέλεια ευκαιρία για να προμοτάρει και το επερχόμενο SlutWalk που ετοιμάζει.