Συνελήφθη Ρώσος ταχυδρόμος που φέρεται να κρύβεται πίσω από το παιχνίδι αυτοκτονίας, «Μπλε Φάλαινα»

Συνελήφθη Ρώσος ταχυδρόμος που φέρεται να κρύβεται πίσω από το παιχνίδι αυτοκτονίας, «Μπλε Φάλαινα»

Ένας ταχυδρόμος από τη Ρωσία συνελήφθη καθώς κατηγορείται για την επινόηση του αρρωστημένου διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας, γνωστό ως «Μπλε Φάλαινα», το οποίο έχει οδηγήσει στον θάνατο 32 εφήβους.

Ο 26χρονος Ιλίγια Σιντόροφ, ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι κατασκεύασε ένα online παιχνίδι, το οποίο υποχρέωνε τους νέους να προβούν σε μία σειρά από ενέργειες μέχρι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ο 26χρονος φαίνεται να ομολόγησε όταν ρωτήθηκε πώς έδωσε εντολή σε μία μαθήτρια να πηδήξει κάτω από έναν συρμό του μετρό.

Ο Σιντόροφ συνελήφθη σε μια ταράτσα στη Μόσχα και μεταφέρθηκε στην πόλη Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια για να απαντήσει στις κατηγορίες που τον ήθελαν να προτρέπει ένα 13χρονο κορίτσι να αυτοκτονήσει.

Αυτό ήταν ένα από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στη Ρωσία. Τον περασμένο μήνα ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών από την ίδια περιοχή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πληγές με μαχαίρι σε μία νέα απόπειρα αυτοκτονίας.

Σημειώνεται πως η «Μπλε Φάλαινα» έχει προκαλέσει φόβους και ανησυχίες και στη χώρα μας, παρόλο που μέχρι στιγμές δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία που θέλουν να συνδέουν τους τραυματισμούς των νέων με το εν λόγω παιχνίδι.

Δημοφιλή