Η Ελλάδα δυναμικά στη νεοσυσταθείσα Sustainability Commission της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας

Η Ελλάδα δυναμικά στη νεοσυσταθείσα Sustainability Commission της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας
archive

Στο πλαίσιο της νέας της στρατηγικής , η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ανακοίνωσε τη δημιουργία της Sustainability Commission (Επιτροπή για την Αειφορία), η οποία αποτελείται από 8 επιφανείς προσωπικότητες και θα έχει ως στόχο να αναδείξει και να προωθήσει την αειφορία στην ιστιοπλοΐα και στον τομέα της ναυτιλίας, σε διεθνές επίπεδο.

Πρόεδρος της Επιτροπής χρίσθηκε ο παγκοσμίου φήμης ιστιοπλόος Mike Golding , που έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη στη Μεγάλη Βρετάνια, ενώ από τα υπόλοιπα μέλη ξεχωρίζουν ο καθηγητής Mark Orams από τη Νέα Ζηλανδία, η χρυσή Ολυμπιονίκης Jill Savery από τις ΗΠΑ και ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, πλοηγός Will Oxley από την Αυστραλία. Την παρουσία της Ελλάδας σε αυτή την ειδική επιτροπή, εξασφαλίζει ο Στρατής Ανδρεάδης, ένας δεινός Έλληνας ιστιοπλόος, πρώην νο29 στην παγκόσμια κατάταξη , ο οποίος έχει εργαστεί στην επιτροπή αγώνων ιστιοπλοΐας, στην υποεπιτροπή Κατάταξης και στην ομάδα των αγώνων νέων, ενώ είναι και συνιδρυτής της startup εταιρείας Salty Bag που κατασκευάζει τσάντες από ανακυκλωμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας , στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου της το Νοέμβριο του 2016 στη Βαρκελώνη αποφάσισε το πλαίσιο στρατηγικής της αναφορικά με τη αειφορία, το οποίο περιλαμβάνει ορατά και άμεσα οφέλη στους τρεις πυλώνες της αειφορίας - το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους στόχους είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ενίσχυση της έρευνας για την ακριβή επίδραση της ιστιοπλοΐας στο περιβάλλον καθώς και η μείωση του περιβαλλοντικού «αποτυπώματος» και η συνετή χρήση πηγών ενέργειας.

Παράλληλα , στο πλαίσιο στήριξης της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Ομοσπονδία διενήργησε καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να δραστηριοποιηθούν κοινοποιώντας μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με το αγαπημένο τους μέρος στη φύση με τα hashtags #WorldEnvironmentDay ή #WithNature εξηγώντας τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό. Διαβάστε περισσότερα εδώ - http://worldenvironmentday.global/how-celebrate/picture-all-places-matter

Τα μέλη της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας είναι:

•Mike Golding OBE (GBR) – Πρόεδρος

•Mark Orams (NZL)

•Jill Savery (USA)

•Will Oxley (AUS)

•Stratis Andreadis (GRE)

•James Blake (GBR)

•Emily Penn (GBR)

•Stephanie Draper (GBR)

.