«Κill-All», Buk-M3, το νέο υπερόπλο της Ρωσίας σε πλήρη ανάπτυξη στη Σιβηρία και ο νέος πονοκέφαλος των ΗΠΑ

«Κill-All», Buk-M3, το νέο υπερόπλο της Ρωσίας σε πλήρη ανάπτυξη στη Σιβηρία και ο νέος πονοκέφαλος των ΗΠΑ
youtube

Μια ακόμη στρατηγική κίνηση του Κρεμλίνου φαίνεται να προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό στη Δύση. Η ρωσική κυβέρνηση αναπτύσσει στη Σιβηρία το πιο εξελιγμένο και ισχυρό αμυντικό πυραυλικό σύστημα, το διάσημο πλέον Buk-M3 που έχει το παρατσούκλι Kill All.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Izvestiya, η απόφαση αυτή ήρθε ως «προληπτικό μέτρο στην περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στην κοεατική χερσόνησο».

Βέβαια, όπως τονίζουν αναλυτές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει μια καθολική ενίσχυση της αμυντικής θωράκιση της χώρας, με ένα υπερσύγχρονο και, σύμφωνα με τη Μόσχα, «χωρίς αντίστοιχο στη Δύση» οπλικό σύστημα.

Σημειώνεται πως η εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος που ανταγωνίζεται, έως και ξεπερνά σε κάποια χαρακτηριστικά τους S-300 γίνεται μακριά από τα Κορεατικά σύνορα αλλά όπως εξηγούν στρατιωτικοί αναλυτές το Buk-M3 μπορεί να μεταφερθεί σε απόσταση βολής σε «χρόνο μηδέν».

Τι είναι το Buk-M3

Το Buk-M3, όπως αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα του Τass και αναπαρήγαγε η ιστοσελίδα «Σύγχρονη Ρωσία» είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πυραυλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα κατά βαλλιστικών πυραύλων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων και αναπτύσσεται για πρώτη φορά εντός Ρωσίας, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης.

Η ακτίνα επιχειρησιακής δράσης των νέων ρωσικών SAM (πυραύλων εδάφους – αέρος) είναι 70 Km, 25 Km παραπάνω από το προηγούμενο σύστημα, ενώ σε μια σειρά από παραμέτρους, οι πύραυλοι «Buk-Μ3» υπερτερούν ακόμα και του πυραυλικού συγκροτήματος μεγάλου βεληνεκούς S-300.

Τα δε αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι σε μια σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών, το νέο πυραυλικό συγκρότημα «Buk-M3» εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή του. Οι επιδόσεις του βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους S-300, ενώ σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά, τους ξεπερνά.

Όπως έχει αναφέρει στρατιωτική πηγή στο Tass «πρωτίστως, μιλάμε για τις πιθανότητες επιτυχίας - χτυπήματος στόχου, που για τους “Buk-Μ3” είναι στο 99,99%, επίδοση που δεν δύναται να φτάσουν οι S-300 ενώ το βεληνεκές του συστήματος αυξήθηκε κατά 25 Km σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και φτάνει τα 70 Km».

Δημοφιλή