Bίντεο: Δείτε πώς άλλαξε το «ιδανικό» ανδρικό σώμα μέσα σε 150 χρόνια

Bίντεο: Δείτε πώς άλλαξε το «ιδανικό» ανδρικό σώμα μέσα σε 150 χρόνια
Youtube/Tech Insider

Ακριβώς όπως τα σώματα των γυναικών, ο ανδρικός σωματότυπος κατά καιρούς έχει ταυτιστεί (και συνεχίζει να) ταυτίζεται με κάποια ιδανικά.

Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm συνέλεξε φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1870 για να δει πώς το "ιδανικό" ανδρικό σώμα έχει «αλλάξει» με την πάροδο του χρόνου.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, τα τρόφιμα ήταν λιγότερο διαθέσιμα από ό, τι τώρα. Έτσι, το υπερβολικό βάρος συνδέθηκε με τον πλούτο και την ισχυρή κοινωνική θέση. Αυτός που είχε μεγάλη μέση σήμαινε ότι είχε την οικονομική δυνατότητα να προετοιμάσει πλουσιοπάροχα γεύματα, κάτι που ο μέσος άνδρας δεν μπορούσε.

Μεταξύ της δεκαετίας του 1930 και της δεκαετίας του 1950, τα τρόφιμα βρίσκονταν σε περισσότερη αφθονία και οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ άρχισαν να ορίζουν το πρότυπο για τα πιο αδύνατα σώματα με λίγους μύες.

Στην ταραχώδη δεκαετία του '60, οι άνθρωποι υιοθετούσαν έναν πιο επαναστατικό τρόπο ζωής ενάντια και πολλοί άντρες μάκραιναν τα μαλλιά τους και σταμάτησαν να γυμνάζονται. Οι αστέρες του ροκ και τα σώματα τους μαγνήτιζαν όλα τα βλέμματα.

Ωστόσο, στη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του '80, το bodybuilding έγινε δημοφιλές και οι μύες εξιδανικεύτηκαν. Ο Arnold Schwarzenegger σίγουρα είχε κάποια συμβολή σε αυτό.

Στη δεκαετία του 1990, αυτό το υπεργυμνασμένο ανδρικό σώμα έχασε έδαφος και στη μόδα ήρθε το λιγότερο ογκώδες αλλά με μύες σώμα. Αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Independent

Δημοφιλή