Ένας σκηνοθέτης ζήτησε να δει την Emmy Rossum με μαγιό γιατί ο σεξισμός στο Χόλιγουντ ζει και βασιλεύει

Ένας σκηνοθέτης ζήτησε να δει την Emmy Rossum με μαγιό γιατί ο σεξισμός στο Χόλιγουντ ζει και βασιλεύει
Actress Emmy Rossum from the Showtime series
Lucy Nicholson / Reuters
Actress Emmy Rossum from the Showtime series

Η ηθοποιός Emmy Rossum μίλησε σχετικά με την ανισότητα των φύλων στο Χόλιγουντ, αναφέροντας κάτι που συνέβη στην ίδια πριν από έναν χρόνια

Μιλώντας για την ανισότητα των φύλων στο Χόλιγουντ, η ηθοποιός Emmy Rossum ανέφερε ένα περιστατικό που της συνέβη πριν από έναν περίπου χρόνο.

Κατά την διάρκεια του Comedy Actress Roundtable του Holywood Reporter, που βρέθηκε μαζί με τους Pamela Adlon, Minnie Driver, Kathryn Hahn και Issa Rae, η ηθοποιός μίλησε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον ατζέντη της.

«Πριν από έναν χρόνο, ο ατζέντης μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Ντρέπομαι τόσο πολύ που κάνω αυτό το τηλεφώνημα, αλλά υπάρχει μία μεγάλη ταινία και θα σου προσφέρουν ρόλο. Τους αρέσει πολύ η δουλειά σου στην σειρά [Shameless], αλλά ο σκηνοθέτης θέλει να πας στο γραφείο του με μπικίνι. Δεν θα γίνει οντισιόν. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις.»

Όταν η Adlon τόνισε στην Rossum ότι βλέπουμε συνέχεια το σώμα της λόγω του ρόλου της στην σειρά, η ηθοποιός απάντησε: «Ήθελε να μάθει αν είμαι χοντρή τώρα. Αυτό ήταν βασικά το ερώτημα.»

Η Rossum εξήγησε ότι σκέφτηκε αρκετά αν πρέπει να επιδιώξει ή όχι να πάρει αυτόν τον ρόλο και ζήτησε από τον ατζέντη της να της στείλει το σενάριο, αφού εύλογα σκέφτηκε ότι μπορεί ο χαρακτήρας της στην ταινία να εμφανίζεται με μαγιό. Παρ' ολ' αυτά έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι ο χαρακτήρας στην ταινία, ούτε εμφανίζεται με μαγιό, ούτε έχει κάποια γυμνή σκηνή.

«Μας αρέσει πολύ η δουλειά σου, αλλά θέλουμε να δούμε πόσο σφιχτά οπίσθια έχεις. Με δουλεύεις; Την τελευταία φορά που τσέκαρα, δεν είμαι γ@μ...νο μοντέο», τόνισε η Rossum.

Φυσικά εκτός από τον σεξισμό στο Χόλιγουν η Rossum αναφέρθηκε και στην ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα. Συγκεκριμένα, είπε ότι απαίτησε να παίρνει τον ίδιο μισθό με τον συμπρωταγωνιστή της στην σειρά, William H. Macy. Rossum, και τα κατάφερε χάρη και στην δική του στήριξη.

«Να έχεις έναν άντρα που είναι ισοδύναμος με εσένα στην σειρά να λέει: “Ναι, αξίζει τόσα και παραπάνω” ήταν μεγάλη επιβεβαίωση. Και αφού έγινε γνωστό, επιλύθηκε γρήγορα.»