Αν συγκρίνετε αυτές τις δύο φωτογραφίες θα καταλάβετε τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι υπέρβαροι

Αν συγκρίνετε αυτές τις δύο φωτογραφίες θα καταλάβετε τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι υπέρβαροι
instagram

Αν υπήρχε όρος για τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχονται οι υπέρβαροι, αυτός θα μπορούσε να είναι «weightism», ακολουθώντας τα αντίστοιχα «sexism» ή «feminism». Άλλωστε, το είδος αυτό του κοινωνικού ρατσισμού είναι πραγματικό και δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι κρίνονται για την εμφάνισή τους ή τα παραπανίσια κιλά τους. Η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν κοιτάξει στραβά κάποιον στην παραλία που έχει αρκετά παραπάνω κιλά ή τον έχουν κρίνει αρνητικά στον εργασιακό χώρο, με το πρόσχημα ότι κάποιος που δεν μπορεί να συγκρατήσει την όρεξή του, γύρευε τι άλλα θέματα έχει.

Τις περισσότερες φορές το επιχείρημα της πλευράς που ασκεί τον κοινωνικό ρατσισμό επικεντρώνεται στα θέματα υγείας. Πώς γίνεται κάποιος με παχύσαρκος να είναι υγιής; Μα δεν καταλαβαίνει ότι κάνει κακό στον εαυτό του; Αν και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διατυπωθεί άνετα και για το κάπνισμα, δεν είναι συνηθισμένες οι περιπτώσεις που κάποιος κρίνεται αρνητικά επειδή δεν είναι εγκρατής με το τσιγάρο ή επειδή δεν καταλαβαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο βλάπτει την υγεία τους. Από την άλλη, ότι κάποιος είναι αδύνατος στην όψη δεν τον καθιστά απαραίτητα και υγιή, ούτε σημαίνει ότι προσέχει περισσότερο την διατροφή του σε σχέση με κάποιον με παραπάνω κιλά.

Όλα τα παραπάνω ήθελε να τονίσει και η Blogger, Grace Victory, η οποία έβαλε δύο φωτογραφίες τη μία δίπλα στην άλλη για να δείξει στον κόσμο τα προνόμια που έχουν όσοι είναι αδύνατοι.

Στην μία φωτογραφία απεικονίζεται μία αδύνατη κοπέλα η οποία τρώει ένα τεράστιο μπέργκερ και για επιδόρπιο ένα παγωτό και στην δεύτερη φωτογραφία, ένα κορίτσι με παραπανίσια κιλά η οποία γράφει ότι αντιμετωπίζει τον φόβο της και βγαίνει στην παραλία με μαγιό.

Τα σχόλια σε κάθε φωτογραφία; Στην φωτογραφία με την αδύνατη κοπέλα που καταναλώνει κάτι που είναι βέβαιο ότι δεν κάνει καλό στην υγεία της, τα σχόλια είναι όλα πολύ θετικά. Ο κόσμος την χαρακτηρίζει σέξι και θέλει ακόμα και να την παντρευτεί. Στην δεύτερη φωτογραφία, με το κορίτσι που να σημειωθεί πάσχει από μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να παίρνει πολύ εύκολα βάρος και να δυσκολεύεται να χάσει κιλά, το κοινό μοιάζει εντυπωσιακά αηδιασμένο, σχεδόν προσβεβλημένο από την εικόνα. Μάλιστα τονίζουν ότι εκείνη φταίει που είναι έτσι.