7 περίεργες ατάκες του Βλαντιμίρ Πούτιν για να μπείτε, έστω και λίγο, στο μυαλό του Τσάρου

7 περίεργες ατάκες του Βλαντιμίρ Πούτιν για να μπείτε, έστω και λίγο, στο μυαλό του Τσάρου
THIS IMAGE IS BINNEDA portrait of Russian President Vladimir Putin, made out of 5,000 cartridges brought from the frontline in eastern Ukraine, named
THIS IMAGE IS BINNEDA portrait of Russian President Vladimir Putin, made out of 5,000 cartridges brought from the frontline in eastern Ukraine, named
Gleb Garanich / Reuters

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτός από πανίσχυρος ηγέτης στη Ρωσία και από τους ισχυρότερους άνδρες στον πλανήτη είναι σαφώς και μια αρκετά αινιγματική προσωπικότητα τουλάχιστον για τα δυτικά πρότυπα και σίγουρα τα ερωτήματα για τις επιδιώξεις, τις πιθανές αντιδράσεις, τις φιλοδοξίες του κλπ είναι διαρκή- και αναπάντητα- αφού είναι μάλλον δύσκολο να εισχωρήσει κανείς στο μυαλό του.

Ο άνδρας που από πράκτορας της KGB κατάφερε να αναλάβει τα ηνία μια χώρας που βυθιζόταν στο χάος αρχικά ως πρωθυπουργός (1999-2012) και ως πρόεδρος από το 2002 έως και σήμερα είναι αν μη τι άλλο μια πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και σπάνια αφήνει στους άλλους στοιχεία για να «διαβάσουμε» τις σκέψεις του.

Μερικές φορές βέβαια κάποιες δηλώσεις τους ίσως μας δίνουν μια αίσθηση - και μόνο- του ποιος πραγματικά...

  • «Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους να σκέφτονται πως είναι κάτι το εξαιρετικό, ασχέτως πoιο μπορεί να είναι το κίνητρο»

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κριτική στην αμερικανική κουλτούρα. Η δήλωση έγινε το 2013 στη New York Times.

  • «Όσο περισσότερα γνωρίζω για τους ανθρώπους τόσο περισσότερο μου αρέσουν τα σκυλιά. Απλά μου αρέσουν τα ζώα»

Είναι γνωστός λάτρης των ζώων ενώ έχει τρεις σκύλους αλλά η σύγκριση με τους ανθρώπους...

  • «Είμαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος, όχι μόνο στην Ευρώπη ή στον κόσμο. Συλλέγω συναισθήματα»

Εκτιμάται πάντως πως ο Πούτιν «αξίζει» περί τα 40δισεκ δολάρια σύμφωνα με το Fortune αλλά όπως βλέπετε ο ίδιος δεν υπολογίζει το χρήμα, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο βιβλίο «Ο νέος Τσάρος: Η Άνοδος και η Βασιλεία του Βλαντιμίρ Πούτιν» να έχει δηλώσει ο ίδιος.

  • «Πιθανότατα τίποτα δεν θα είναι ποτέ "ok". Αλλά οφείλουμε να προσπαθήσουμε»

Μια δήλωση από το 2013 όταν προχώρησε σε μια ανοιχτή συνέντευξη Τύπου διάρκειας 47 λεπτών που ήρθε όταν ρωτήθηκε «πότε θα είναι όλα εντάξει;».

  • «Δεν είμαι γυναίκα, άρα δεν έχω "κακές μέρες"»

Ο Ρώσος πρόεδρος κάνει συχνά σεξιστικά σχόλια και αυτό του...ξέφυγε (;) κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.

  • «Βυθίστηκε»

Η δήλωση αφορά τη βύθιση του υποβρυχίου Kursk το 2000 που στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους. Όταν όμως ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε στην εκπομπή του Lary King τι συνέβη επέλεξε να απαντήσει απλά: «Βυθίστηκε»

  • «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να είναι κανείς μοναχικός για να μπορέσει να αποδείξει πως έχει δίκιο»

Έτσι υπερασπίστηκε ο Πούτιν τη ρήξη στην οποία ήρθε με τους ηγέτες των χωρών της G8 αφού αρνήθηκε να παράσχει στήριξη στους Σύριους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Ιndependent

Δημοφιλή