Στα 40εκατ ευρώ υπολογίζεται η συνολική λεία των διαρρηκτών επωνύμων. Ποια η ιστορία ενός σπάνιου ρολογίου

Στα 40εκατ ευρώ υπολογίζεται η συνολική λεία των διαρρηκτών επωνύμων
elas

Στο ποσό των 40.000.000 ευρώ εκτιμάται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το κέρδος της περιβόητης συμμορίας διαρρηκτών που «χτυπούσε» -μεταξύ άλλων- οικίες επωνύμων και εταιρίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας τις έρευνες αρκετούς μήνες μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης στις 2 Νοεμβρίου 2016, συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή ζευγάρι, ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, στους οποίους κατέληγαν εκατοντάδες κλοπιμαία από τις επιθέσεις των διαρρηκτών. Πρόκειται για έναν 43χρονο και μία 40χρονη, σε βάρος των οποίων εξέδωσε εντάλματα σύλληψης ο αρμόδιος Ειδικός Ανακριτής.

Οι δύο τους, έχοντας την κάλυψη νομιμοφανών ενεχυροδανειστηρίων στην περιοχή του Μενιδίου, είχαν στην κατοχή τους και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα και ρολόγια, τα οποία προέρχονταν από τις διαρρήξεις της συμμορίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο την ώρα που οδηγούσε και τον ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός του οχήματος, όπου ήταν αποθηκευμένα δύο ρολόγια. Το ένα από αυτά είναι μοναδικής κατασκευής και θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια κομμάτια στην Ελλάδα με την τιμή του να αγγίζει τα 150.000 ευρώ. Το ρολόι, το οποίο είχε αποκτηθεί με ειδική παραγγελία, αποδόθηκε από τους αστυνομικούς στον κάτοχό του, ο οποίος περιχαρής το πήρε ξανά μετά από καιρό στα χέρια του. Ακόμη στο όχημα βρέθηκαν πολλά κοσμήματα, 59.610 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Σε ανακοινώσεις της Ασφάλειας Αττικής που έγιναν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν ακόμα 84 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων. Μόνον από αυτές τις 84 διαρρήξεις το ύψος της λείας υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Η συμμορία δρούσε σε περιοχές όπως η Κυψέλη, η Ηλιούπολη, η Γλυφάδα, το Πόρτο Ράφτη, το Μαρκόπουλο, το Νέο Ηράκλειο, το Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Ελευσίνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών, οι όποιοι αναζητούνται, καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.

Δημοφιλή