Όταν η τηλεόραση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής

Όταν η τηλεόραση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής

Στις 21 Ιουνίου ας κάνουμε 2 κινήσεις: Πρώτα ας φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς μουσική. Πώς θα μας φαινόταν; Β) Και αφού αποφανθούμε πόσο άδεια από ήχους θα ήταν η ζωή μας, ας συντονιστούμε στο COSMOTE CINEMA 2HD.

David Bowie: The Last Five Years

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής δεν θα μπορούσε παρά να εορτάζεται σε μία συμβολική ημερομηνία: Η 21 Ιουνίου, ή αλλιώς η ημέρα έναρξης του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, μοιάζει ιδανική για την περίσταση. Καθιερώθηκε το 1982, στη Γαλλία, με πρωτοβουλία του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού και του τότε υπουργού του Jack Lang.

Με αυτήν λοιπόν την αφορμή, το COSMOTE CINEMA 2HD έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα σε γνωστά διαχρονικά τραγούδια και παρουσιάζει τον κάθε καλλιτέχνη μέσα από μίνι βιογραφικά φιλμ. Η μουσική και οι κινηματογραφικές παραγωγές είναι άλλωστε μια σχέση που σταδιακά ολοκλήρωσε τον ομιλούντα κινηματογράφο, με έναν τρόπο που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από τη δεκαετία του '30. Αντιστοίχως, τα ντοκιμαντέρ που διηγούνται τις ζωές και τις πορείες καλλιτεχνών, ρευμάτων και μουσικών σκηνών, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αισθανθούμε ακόμα περισσότερο ως μέλη αυτής της ζωντανής ιστορίας, που νότα με τη νότα εξελίσσεται, διαμορφώνει και διαμορφώνεται.

Neil Young: A Heart of Gold

Αυτή η πρωτότυπη γιορτή της μουσικής, που θα διαρκέσει σχεδόν 12 ώρες, θα ξεκινήσει από το πρωί της 21ης Ιουνίου με την προβολή μουσικών βιογραφιών, ντοκιμαντέρ για θρύλους της παγκόσμιας μουσικής, αλλά και τελετές που γράφουν ιστορία. Στις 07:40 βλέπουμε το «Toni Braxton: Unbreak My Heart» για την υπέροχη Τόνι Μπράξτον, στις 09:10 το «Neil Young: A Heart of Gold» του εκλιπόντα Τζόναθαν Ντέμι για τον θρύλο του Νιλ Γιανγκ, στις 11:00 το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια «Jem and the Holograms». Στις 13:00 βλέπουμε όλη την τελετή του Rock n’ Roll Hall of Fame με όλα τα λαμπερά ονόματα που γράφτηκαν στις σελίδες της μουσικής ιστορίας του θεσμού. Στις 18:00 θυμόμαστε τον Ντέιβιντ Μπόουι στο «David Bowie: The Last Five Years» και στις 19:40 βλέπουμε το «10.000 Saints» για την ιστορία ενός πανκ συγκροτήματος και μιας οικογένειας στην οποία κανένας δεν θα πόνταρε το αμερικάνικο όνειρο.

Στις 21 Ιουνίου η ένταση ανεβαίνει και καμία οθόνη δεν θα μείνει στο mute αποκλειστικά στην COSMOTE TV!