Επιμένουν και τυπώνουν αφίσα συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ για εκδήλωση στα Εξάρχεια. Διαφωνεί η ηγεσία και ο Μητσοτάκης

Επιμένουν και τυπώνουν αφίσα συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ για εκδήλωση στα Εξάρχεια. Διαφωνεί η ηγεσία και ο Μητσοτάκης
ΠΟΑΣΥ

Εμμένει στη στάση της για πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Σήμερα Τρίτη δημοσίευσε μάλιστα την αφίσα με την οποία καλεί τους ενστόλους να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου στις 18.00 το απόγευμα της επόμενης Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για τραυματισμούς αστυνομικών και επεισόδια σε περίπτωση πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Μέχρι στιγμής όλες οι υπόλοιπες πλευρές τάσσονται κατά της διοργάνωσης, καθώς τόσο η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι «σε μία εκδήλωση που δεν θα ήταν χρήσιμη τη δεδομένη στιγμή αφού το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μία μεγάλης έκτασης σύρραξη στα Εξάρχεια».

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ -τουλάχιστον προσώρας- φαίνεται ότι δεν αλλάζουν γνώμη και έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται, προκειμένου να περιφρουρηθεί η συγκέντρωση. Είναι η πρώτη φορά που οι στρατηγοί καλούνται να λάβουν μέτρα για περιφρούρηση εκδήλωσης αστυνομικών στην «καρδιά» των Εξαρχείων.

Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι «η πλατεία αποτελεί εδώ και δεκαετίες το σύμβολο των αναρχικών. Η διοργάνωση μία τέτοιας εκδήλωσης εκλαμβάνεται από αυτούς ως πρόκληση. Έχουμε συνηθίσει σε εκδηλώσεις όπου οι συγκεντρωμένοι είναι λιγότεροι από τους αστυνομικούς που περιφρουρούν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον θα ξεπεράσουμε κάθε όριο. Δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα μίας τέτοιας κίνησης. Ο κίνδυνος να τραυματιστούν συνάδελφοι είναι περισσότερο από ορατός. Δεν μας φτάνουν οι τραυματίες που έχουμε στα νοσοκομεία; Μόλις το περασμένο Σάββατο ένας αστυνομικός έσπασε τη μύτη του στον Ασπρόπυργο από επίθεση».

Δημοφιλή