«1.000 likes ή θα τον αφήσω να πέσει»: Άνδρας απειλούσε να ρίξει παιδί στο κενό για το...Facebook

«1.000 likes ή θα τον αφήσω να πέσει»: Άνδρας απειλούσε να ρίξει παιδί στο κενό για το...Facebook
tanuha2001 via Getty Images

Δικαστήριο στην Αλγερία καταδίκασε τη Δευτέρα σε δύο χρόνια φυλάκιση έναν άνδρα ο οποίος κρέμασε ένα αγοράκι στο κενό, από το παράθυρο ενός κτιρίου 15 ορόφων στο Αλγέρι, ζητώντας likes στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας – που είναι συγγενής του αγοριού- ανέβασε στο Facebook φωτογραφία όπου φαινόταν να κρατά το παιδί στο κενό, η οποία συνοδευόταν από τη λεζάντα «1.000 likes ή θα τον ρίξω» με το παιδί να φαίνεται εμφανώς τρομαγμένο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Arabiya, αφού είδαν το βίντεο, πολλοί χρήστες απαίτησαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί την Κυριακή.

O ίδιος πάντως αρνήθηκε ότι το παιδί κινδύνεψε στα αλήθεια, υποστηρίζοντας πως η εικόνα είχε παραποιηθεί, και πως στην πραγματικότητα υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα, όπως ανέφερε ο αλγεριανός σταθμός Ennahar TV.

Ο πατέρας του παιδιού ζήτησε από το δικαστήριο την αθώωση του άνδρα, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο απλά για ένα παιχνίδι, ωστόσο ο δικαστής αποφάσισε κατά του, λέγοντας πως η εικόνα είναι ξεκάθαρη όσον αφορά στο ότι το αγόρι κινδύνευε. Σημειώνεται ότι οι αρχικές αναφορές περί του περιστατικού έλεγαν πως επρόκειτο για τον ίδιο τον πατέρα του παιδιού.

Σχετικές αναρτήσεις στα social media γύρω από το περιστατικό αυτό προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Βόρεια Αφρική- με πολλούς χρήστες να τον αποδοκιμάζουν και να επευφημούν τη γρήγορη δράση των αρχών.

Δημοφιλή