Η φρικτή ιστορία της δολοφονίας του μεσίτη από τη Γλυφάδα. H ομολογία του δράστη

Η φρικτή ιστορία της δολοφονίας του μεσίτη από τη Γλυφάδα. H ομολογία του δράστη
Eurokinissi

Τέσσερις μήνες φυλακή για ακάλυπτες επιταγές είχε εκτίσει στο πρόσφατο παρελθόν ο 70χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 57χρονου μεσίτη στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο 70χρονος ομολόγησε το έγκλημα ρίχνοντας τις ευθύνες στο θύμα με τον οποίο είχαν φιλική σχέση. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι λίγη ώρα πριν δολοφονήσει τον 57χρονο έτρωγαν μαζί σε εστιατόριο της περιοχής σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το θύμα είχε βρεθεί στις 11 Ιουνίου 2017 άγρια δολοφονημένο σε δασάκι στο ύψος του «Λεβέντη» στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου βρίσκεται χώρος προσωρινής στάθμευσης.

Ο μεσίτης, ο οποίος δραστηριοποιείται παράλληλα στο εμπόριο ποτών και είναι κάτοικος Γλυφάδας, έφερε 15 μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και την πλάτη, ενώ έφερε και τραύματα στο κρανίο και στο θώρακα από ρόδα αυτοκινήτου (ο δράστης φεύγοντας πάτησε το θύμα με Ι.Χ.). Ο δράστης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου δύο μήνες, διέφυγε με το αυτοκίνητο του θύματος ταξιδεύοντας προς Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσσαλονίκη μετέβη στη Χαλκιδική και από εκεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς με τη βοήθεια του στίγματος που εξέπεμπε το κινητό του τηλέφωνο.

Την Τρίτη συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημα. Στους αστυνομικούς ανέφερε ότι είχε τσακωθεί με το θύμα διότι του ζήτησε 500 ευρώ για να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, κάτι που εκείνος δεν δέχθηκε. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο μεσίτης σταμάτησε στο σημείο του εγκλήματος, στο πάρκινγκ, και του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει εκεί αν δεν του δώσει τα λεφτά. Οι αστυνομικοί πάντως άκουσαν με επιφυλάξεις τον ισχυρισμό του δράστη για το κίνητρο. Επίσης, στην κατάθεσή του ο 70χρονος πρόσθεσε ότι το θύμα του επιτέθηκε πρώτο με μαχαίρι και ότι εκείνος ευρισκόμενος σε άμυνα άρπαξε το μαχαίρι και τραυμάτισε τον μεσίτη.

Επίσης, για το γεγονός ότι πάτησε το θύμα για να το αποτελειώσει αντέτεινε ότι το έκανε κατά λάθος πάνω στον πανικό του και κατά τη διάρκεια μανούβρας που έκανε για να ξεπαρκάρει.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας.

Δημοφιλή