Δόξα και τιμή: Στα ημιτελικά οι αμαζόνες της Ελλάδας!

Δόξα και τιμή: Στα ημιτελικά οι αμαζόνες της Ελλάδας!
CONTRA

Ανεπανάληπτο! Μετά από επιβλητική εμφάνιση και τρομερό μπάσκετ η Εθνική ομάδα συνέτριψε με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Συγκλόνισε η Μάλτση, σε καταπληκτική κατάσταση όλα τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά.

Πρόκειται για μία μπασκετική ραψωδία. Η Εθνική αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου όταν και η Τουρκία είχε πάρει προβάβισμα 10 πόντων, κατάφερε να δώσει απανωτά χτυπήματα στο κορμί του αντιπάλου.

Ολη τη δουλειά την έκανε και πάλι η άμυνα. Μία άμυνα βγαλμένη από τα πιο επικά όνειρα των προπονητών. Πάντα η κάθε Τουρκάλα έβλεπε μπροστά της και μία ελληνίδα, κανένα σουτ ελεύθερο, αίμα και άμμος για την Τουρκία το κάθε καλάθι της.

Στην επίθεση; Η Μάλτση στα 39 της παίζει σαν τον Γκάλη στα 30 του. Εβαλε πολύ μεγάλα σουτ αλλά δημιούργησε κιόλας για τις συμπαίκτριές της. Η Λύμουρα μοίρασε από την πλευρά της εκπληκτικά το παιχνίδι, η Σπανού και η Φασούλα τελείωσε φάσεις και....φύγαμε.

Η διαφορά παγειώθηκε πάνω από τους 10 πόντους, ανέβηκε ακόμη περισσότερο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε σε μη αναστρέψιμα επίπεδα προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο αντίπαλος είχε πια πέσει στο καναβάτσο.

Κερασάκι στην τούρτα τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα της Ελλάδας στις τέσσερις τελευταίες επιθέσεις. Λες και το έκαναν επίτηδες τα παλιοκόριτσα!

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή