Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls: Πού θα πάει το όριο ανάληψης

Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls: Πού θα πάει το όριο ανάληψης
Eurokinissi

Νέα χαλάρωση αναμένεται να έρθει στα capital controls, με το όριο ανάληψης να φτάνει και τα 2.000 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις».

Όπως αναφέρεται, η χαλάρωση αυτή θα είναι αποτέλεσμα της εκταμίευσης της δόσης, ενώ παράλληλα «ξεπαγώνει» το άνοιγμα νέων λογαριασμών και βελτιώνονται οι όροι για τις συναλλαγές επιχειρήσεων με πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες εκτός Ελλάδας.

Oi αλλαγές θα έρθουν σταδιακά: Σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ: Από τα 1.680 ευρώ το μήνα, το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα πάει στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ανοιχτό παραμένει και αυτό των 2.000 ευρώ. Όπως και να έχει, θεωρείται βέβαιο πως οι καταθέτες θα μπορούν να παίρνουν το ποσό με μία και μόνο ανάληψη.

Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε προαναγγείλει οριστική άρση των capital controls με ταχείς ρυθμούς, μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων- σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτέλεσε συνέπεια «εξωτερικών καταναγκασμών προς τη χώρα».

«Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους» είχε πει σχετικά.

Δημοφιλή