Μανωλόπουλος: «Υπάρχει ενδιαφέρον Ογκαστ, Αθηναίου, έχουμε δρόμο ακόμα»

Μανωλόπουλος: «Υπάρχει ενδιαφέρον Ογκαστ, Αθηναίου, έχουμε δρόμο ακόμα»
Sport24.gr

O τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στον Sport24 Radio 103.3, μιλώντας για τους στόχους της "Ένωσης", τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το πλάνο για τα νέα παιδιά.

Στην ΑΕΚ παρουσιάζεται μία στασιμότητα στα μεταγραφικά, αφού προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Αυτό όμως αποτελεί μία συνειδητή επιλογή, αφού στην "Ένωση" θέλουν να κάνουν προσεκτικές και στοχευμένες κινήσεις. Και αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport24 Radio 103.3.

O τεχνικός των "Κιτρινόμαυρων" ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, χωρίς να διστάσει να παραδεχθεί το ενδιαφέρον για κάποιους παίκτες, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο πλάνο της ΑΕΚ που δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση των νεαρών παικτών. Ιδού τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε:

Για την προώθησή του σε θέση πρώτου προπονητή στα μέσα της σεζόν: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολύ σοβαρό και δυνατό πρόεδρο. Όλοι σαν αποτέλεσμα θέλουν να έρθουν. Δεν είναι μόνο το χρήμα, η ΑΕΚ είναι… ΑΕΚ! Θεωρώ ότι όταν ανέλαβα την ομάδα, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε το στυλ και τη φιλοσοφία της ομάδας. ΡΙσκάραμε αρκετά και θέλαμε να αλλάξουμε με βασικό λόγο ώστε να το υποστηρίξω κι εγώ το μπάσκετ που θα παίζαμε. Στο τέλος τα καταφέραμε, Παίξαμε καλά και κάναμε καλά αποτελέσματα".

Για τη σχέση του με τον Γιούρι Ζντοβτς: "Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Θεωρώ πολύ καλό άνθρωπο και προπονητή τον Γιούρι. Η κατάσταση ήρθε έτσι. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην Τσεντεβίτα και ό,τι καλύτερο".

Για το πλάνο της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν: "Ο πρόεδρος πάνω στην… τρέλα του για την ΑΕΚ έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά. Έχει δώσει λεφτά να φέρει ονόματα και έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά για να επενδύσει σε νέους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως πολλές χαρές δεν έχει πάρει. Πρέπει να αλλάξουμε το πλάνο μας. Μιλάμε και με τον πρόεδρο καθημερινά. Η ομάδα πρέπει να χτιστεί διαφορετικά. Η ομάδα να χτιστεί γύρω από νέους και Έλληνες παίκτες και να χτίσει μια ομάδα με διάρκεια. Αυτό δεν γίνεται σε μια μέρα. Θα χρειαστεί καιρός και στήριξη, αλλά και υπομονή. Ο κόσμος θέλει να δει νέους παίκτες και ο πρόεδρος έχει δώσει τόσα λεφτά και μπορεί να δώσει κι άλλα για το… μπαμ. Δεν γίνεται έτσι όμως. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό πλάνο. Να στηρίξουμε τους νέους, να επενδύσουμε, να βρούμε κι άλλους. Υπάρχουν ταλέντα που δεν έχουν παίξει και πρέπει να παίξουν, ώστε να γίνουν καλοί. Είναι δύσκολο να βρεις Έλληνες παίκτες σε ηλικία 23-28 που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Δεν υπάρχει αυτή η ηλικία στην Ελλάδα. Νομίζω ότι γενικά έχει πέσει το επίπεδο των ομάδων, έχουν… φθηνίνει πολύ οι κοινοτικοί και πάνε οι ομάδες σε αυτές τις λύσεις. Ολοι θέλουν το άμεσο αποτέλεσμα και γι αυτό οι Έλληνες δεν παίζουν.

Για το πλάνο αξιοποίησης των νέων παικτών: "Εγώ έζησα και τον Παναθηναϊκό επί τρία χρόνια είχε το θέμα ελληνοποίησης, αλλά είχαμε και την πίεση αποτελέσματος. Υπάρχουν πολλοί τρόπο. Αν φτιάξεις μια δυνατή ομάδα, μπορείς να βοηθήσεις και μικρούς. Αν θυμηθούμε το πλάνο του Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό που ξεκινούσε πενταδάτο τον Παπανικολάου και είχε μια δυνατή ομάδα, του έδινε ευκαιρία. Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να μπορείς. Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι ανασταλτικός παράγοντας".

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας: "Θα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα στον Ιούνιο τα πράγματα, αλλά δεν βιαζόμαστε. Δεν υπάρχει λόγος. Αν δούμε κάτι που μας αρέσει θα το δούμε. Φέτος είπαμε να αλλάξουμε. Τον Ιούλιο θα πάμε και στο Λας Βέγκας στο Σάμερ Λιγκ. Νομίζω ότι μία βδομάδα μετά το Λας Βέγκας πέφτουν και οι τιμές στους παίκτες. Πάνω-κάτω το μπάτζετ θα είναι στα ίδια επίπεδα με φέτος. Πρέπει να επενδύσουμε πιο πολύ στο να… χτίσουμε μια ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να κερδίζει. Νομίζω ότι είναι πιο σωστό να χτίσουμε ομάδα με διάρκεια. Όλοι οι Έλληνες μας ενδιαφέρουν. Είναι συνδυασμός πραγμάτων όμως. Εγώ δεν κοιτάω ποτέ έναν παίκτη. Εγώ θέλω να τον… κουμπώσω με το σύνολο. Υπάρχουν πολλά σενάρια για κάθε παίκτη".

Για το αν ο Ζακ Όγκαστ είναι στο στόχαστρο της ΑΕΚ: "Υπάρχει ενδιαφέρον. Ενδιαφέρονται όμως όλες οι ομάδες".

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γιάννη Αθηναίου, αλλά και το κατά πόσο τίθεται θέμα μη παραμονής του Μάικλ Ντίξον στο ρόστερ: "Είναι μέσα στα σενάρια ο Αθηναίου. Ο Ντίξον έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Τον έβαλα play maker στα τελευταία παιχνίδια και ανταποκρίθηκε".

Για τις περιπτώσεις των Ελόνου και Ιβάνοβιτς: "Προς το τέλος ήταν πολύ καλός ο Ελόνου. Είναι και αυτός μέσα στα σενάρια .Θέλω έναν παίκτη πιο αθλητικό από τον Ιβάνοβιτς. Πέραν αυτού, είναι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να έχω και αυτόν και τον Μωραϊτη. Και προτιμώ να βγάλω τον Μωραϊτη. Πιστεύω και τον Τσαλμπούρη".

Για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και την φετινή του εξέλιξη: "Έχει πολλά καλά και πράγματα που πρέπει να βελτιώσει. Το σουτ του το πιστεύω περισσότερο από αυτόν. Είναι στο σωστό δρόμο. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχει πράγματα να βελτιώσει, αλλά είναι στο σωστό δρόμο".

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή