Οι νεκροί γλάροι στους Αντίπαξους έκαναν τη κόρη του Will Smith να καθαρίσει 3 παραλίες του νησιού

Οι νεκροί γλάροι στους Αντίπαξους έκαναν τη κόρη του Will Smith να καθαρίσει 3 παραλίες του νησιού
willowsmith instagram

Άλλη μια διάσημη οικογένεια κάνει αυτές τις μέρες τις διακοπές της στα ελληνικά νησιά, η συγκεκριμένη όμως δεν περιορίστηκε στον παραθερισμό.

Ο Will Smith βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες μαζί με την οικογένειά του σε κρουαζιέρα στο Ιόνιο, η οποία ξεκίνησε από την Κέρκυρα και συνεχίζει στα υπόλοιπα γειτονικά νησιά. Η κόρη του, Willow, ανεβάζει διαρκώς φωτογραφίες από τις διακοπές τους, ήταν όμως μια συγκεκριμένη ανάρτησή της στο Instagram που έγινε αμέσως viral.

Η κόρη του Smith ανέβασε χτες, Τετάρτη, μια σειρά φωτογραφιών από τους Αντίπαξους, όπου πέρασε τη μέρα της καθαρίζοντας τρεις παραλίες του νησιού, με τη βοήθεια μερικών ακόμη ανθρώπων. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσουν 22 σακούλες γεμάτες με πλαστικά και άλλα σκουπίδια, τις οποίες και παρουσιάζει στις φωτογραφίες. Όχι πως θα ήταν δύσκολο να την πιστέψουμε και χωρίς τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, καθώς η κατάσταση που συναντάμε σε πολλές παραλίες ελληνικών νησιών κάθε καλοκαίρι δεν απέχει πολύ από αυτό που αντίκρισε η Willow στους Αντίπαξους.

Η 17χρονη κόρη του Will Smith και της Jada Pinkett Smith, έγραψε το παρακάτω κείμενο ως συνοδεία στις φωτογραφίες της.

«Όντας μακριά από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μια μολυσμένη μητρόπολη, δεν άντεχα να βλέπω αυτές τις όμορφες παραλίες στην Ελλάδα να είναι γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους να κείτονται ανάσκελα, νεκροί από πνιγμό με μικροσκοπικά κομματάκια από πλαστικό και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. Πεθαίνουν ακόμη και από την κατανάλωση ψαριών που έχουν απορροφήσει αυτά τα μικροσκοπικά τεμάχια. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι συνόδευσαν τη μαμά μου κι εμένα στο να μαζέψουμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και αστικά συντρίμμια από 3 μικρές παραλίες στους Αντίπαξους της Ελλάδας. Όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα στις τηλεοράσεις ή στα κινητά μας, μας φαίνονται πολύ μακρινά για κάποιο λόγο. Αλλά όταν βρίσκονται ακριβώς μπροστά σου, νιώθω πως είναι ανθρωπιστική ευθύνη να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε (κι εκείνη τη στιγμή και μακροπρόθεσμα), όσο μικρή κι αν είναι η πράξη μας. Όταν ξεκινήσουμε όλοι να αναλαμβάνουμε ευθύνη, σταδιακά θα κάνουμε τη διαφορά. Ας ελπίσουμε πως σήμερα καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».